מחפשים ממרח ש'יקפיץ' כל סנדוויץ? קבלו 
(Oksana Mizina/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מחפשים ממרח ש'יקפיץ' כל סנדוויץ? קבלו 

אם אתם בקטע של ממרחים פשוטים וטעימים, אתם חייבים לנסות את ממרח הפטרוזיליה הזה, שאותו אתם יכולים להחליף בכל ירק ירוק אחר שאתם אוהבים והוא יעשה את העבודה 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מחפשים ממרח ש'יקפיץ' כל סנדוויץ? קבלו 
(Oksana Mizina/shutterstock)
אא

מתכון לממרח פטרוזיליה עשיר וטעים, עם "הפתעה" של גרגרי חומוס קלויים שמוסיפים לו קראנצ'יות ונגיעה מיוחדת של טעם.
מרכיבים:
- 1 צרור גדול של פטרוזיליה, שטוף ומסונן (רק העלים, ללא הגבעולים העבים)
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מקופסה, מסוננים היטב)
- 1/4 כוס אגוזי מלך קלויים
- 1 שן שום קטנה, קלופה
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס שמן זית (אפשר להוסיף יותר לפי הצורך)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות גרגרי חומוס קלויים בתנור או במחבת (עדיף מתובל במעט מלח או פפריקה חריפה)

הוראות הכנה:
1. אם אין לכם גרגרי חומוס קלויים, אפשר להכין בקלות. חממו תנור ל-200 מעלות, פזרו את הגרגרים על תבנית עם מעט שמן זית ותבלו במעט מלח ו/או פפריקה. אפו כ-15-20 דקות עד שהם הופכים קראנצ'יים, וקררו מעט.
  
2. במעבד מזון, הניחו את עלי הפטרוזיליה, גרגרי החומוס המבושלים, אגוזי המלך והשום. הוסיפו את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל.

3. טחנו את הכל עד לקבלת מרקם חלק. אם הממרח סמיך מדי, הוסיפו עוד קצת שמן זית או כף מים עד למרקם הרצוי.

4. לאחר שהממרח מוכן, ערבבו פנימה את גרגרי החומוס הקלויים (שניתן גם לפזר מעל בעת ההגשה).

הגשה:
הגישו את הממרח לצד קרקרים, לחם טרי או כמטבל לירקות. גרגרי החומוס הקלויים מוסיפים לממרח מרקם מעניין וטוויסט קראנצ'י.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מתכוןממרח
שידור חי