בריאות
מחקר שנערך במרכז השינה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת נורת׳ווסטרן התמקד בהשפעות השליליות של אור בזמן השינה ומצא כי אפילו חשיפה לאור חלש, כמו זה הנפלט ממסך טלוויזיה כבוי, עלולה להוביל לשינויים פיזיולוגיים משמעותיים.
במחקר נמצא כי גם כשאנשים ישנו בעיניים עצומות, האור חדר דרך העפעפיים והגביר את קצב הלב ורמות הסוכר בדם, אף שמדובר באנשים צעירים ובריאים. קצב הלב, שבדרך כלל יורד במהלך השינה לטובת תהליך של תיקון ושיקום הגוף, נותר מוגבר בלילה בשל החשיפה לאור. החוקרים הדגישו כי קצב לב גבוה בלילה עלול להעלות את הסיכון למחלות לב ואף לתמותה מוקדמת.
לדברי החוקרים, אפילו חשיפה אחת לאור בעוצמה בינונית בלילה עשויה לשבש את ויסות הסוכר והפעילות התקינה של כלי הדם – תופעה שמגבירה את הסיכון להתפתחות מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. לכן, הם ממליצים להימנע מחשיפה לאור בזמן השינה, או לפחות להפחית אותה למינימום האפשרי.
אם יש צורך להשאיר אור במהלך הלילה, החוקרים ממליצים לבחור באור עמום הנמצא קרוב לרצפה, ובצבע כתום-ענברי או אדום-כתום, שפחות מעורר את המוח. הם ממליצים להימנע מאורות לבנים או כחולים ולמקם את מקור האור רחוק ככל הניתן מהאדם הישן.
כמו כן, מומלץ להשתמש בתריסים או וילונות חוסמי אור, או במסכות שינה כדי למנוע חדירת אור חיצוני. מיקום נכון של המיטה, כך שהאור לא ייפול ישירות על הפנים, יכול גם הוא לשפר את איכות השינה ולסייע בשמירה על הבריאות.