סלטים שהיו בארוחה בשרית. אפשר לאכול אותם גם עם חלבי?
(צילום: Wedding event stock photo/shutterstock)

הלכות שבת

סלטים שהיו בארוחה בשרית. אפשר לאכול אותם גם עם חלבי?

בסעודה לקחו מהסלטים עם המזלגות הבשריים (והנקיים). כשהגיעה סעודה רביעית רצו להשתמש שוב בסלטים, האם הדבר מותר? הרב אביאור אברהם יפרח, מורה צדק בבית ההוראה של הגאון הרב מלכה

הרב אביאור אברהם יפרח
הוספת תגובה
סלטים שהיו בארוחה בשרית. אפשר לאכול אותם גם עם חלבי?
(צילום: Wedding event stock photo/shutterstock)
אא

בסיום סעודת שבת בבית משפחת כהן, אספה עקרת הבית כל שאריות הסלטים שהיו על השולחן והחזירה אותם למקרר, במוצאי שבת בזמן שאכלה סעודת מלווה מלכה חלבית תכננה לאכול מהסלטים שנשארו מסעודת השבת, אמר לה בעלה שהוא חושב שאסור לה לאכול את הסלטים הללו ביחד עם אוכל חלבי משום שהם היו מונחים בסעודה בשרית, וכיון שלוקחים מתוכם עם המזלג שאוכלים בו בשרי לכן הם נחשבים מבחינה הלכתית לבשרי, אבל אשתו טענה שבדרך כלל אנשים מכניסים לסלט מזלג נקי לכן הסלטים נחשבים לפרווה ומותר לאוכלם עם חלבי, מי מהם צודק לדעתך? 

תשובה:  מאכל פרווה שנשאר בו מעט בשר אבל הוא אינו מורגש כלל, הדין שאסור לאוכלו ביחד עם חלבי, אבל מותר לאוכלם זה אחר זה, ולכן יכולה לאכול את הסלטים אחרי גבינה או לפני, אבל לא תאכל אותם ביחד עם גבינה. דין זה אמור אפ' כשאין פי שישים באוכל הפרווה כנגד שאריות הבשר.

לכל הדעות אחר אכילת הסלטים הללו לא צריך להמתין שש שעות ולכן מותר לאכול חלבי מיד אחרי הסלטים.

ויש לציין שאותו הדין יהיה בחנויות שמוכרות גם פלאפל וגם אוכל בשרי, ופעמים רבות מצוי שמשתמשים באותם מלקחיים או כף הגשה גם לבשר וגם לפלאפל או הצ'יפס, ודינם שהפלאפל או הצ'יפס נחשבים לחזקת בשרי ואסור לאכול אותם ביחד עם גבינה, אבל מותר לאכול חלבי מיד אחריהם ואין צריך להמתין שש שעות.

[מקורות: יו"ד סימן פט ש"ך ס"ק יט, וכן שמעתי מהרה"ג רבי אופיר מלכא שליט"א].

מאת הרב אביאור אבהרם יפרח, פוסק הלכה בבית הוראה של הרה"ג רבי אופיר מלכא שליט"א.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי