למה כדאי לאכול יותר גרעיני חמניה?
(צילום: Halil ibrahim mescioglu/shutterstock)

רץ בוואטסאפ

למה כדאי לאכול יותר גרעיני חמניה? גם אנחנו הופתענו

גרעיני חמנייה מופקים מפרחי חמנייה גדולים. מלבד היותם מרהיבים ביופיים, הם גם קלים לגידול. גידול חמניות מתאים כמעט לכל סוג של אקלים והוא אפשרי בגינה, באדניות או בשדות
מנחם גלזר
הוספת תגובה
למה כדאי לאכול יותר גרעיני חמניה?
(צילום: Halil ibrahim mescioglu/shutterstock)
אא

שלבי גידול חמניות: 

1. בחירת זן מתאים: 
בחרו זן חמנייה שמתאים לגידול שלכם. יש זנים שמתאימים להפקת גרעינים, בעוד אחרים מיועדים לנוי.  

2. תנאי גידול:
חמניות זקוקות לשמש מלאה במשך שש עד שמונה שעות ביום. הן מתאימות לאקלים חם ומעדיפות קרקע מנוקזת היטב ועשירה בחומרים אורגניים.  

3. זריעה:
שותלים את הזרעים באדמה באביב כאשר הטמפרטורה יציבה וחמימה. עומק הזריעה המומלץ הוא כ-2.5 סנטימטרים. יש לשמור על מרווח של 15 עד 30 סנטימטרים בין הזרעים, בהתאם לגודל הזן.  

4. השקיה וטיפול:
חמניות זקוקות להשקיה סדירה, אך חשוב להימנע מעודף מים שעלול לגרום לריקבון השורשים. לאחר התבססות הצמח הוא הופך לעמיד יותר ליובש.  

5. תמיכה:
חמניות מגיעות לגבהים מרשימים. במידת הצורך, ניתן לתמוך בגבעולים בעזרת מקלות כדי למנוע שבירה ברוח.  

6. קטיף גרעינים:
כאשר עלי הכותרת נושרים וראש הפרח מתייבש, זהו הזמן לקצור. חתכו את ראש הפרח, תלו אותו לייבוש במקום יבש ומאוורר, ושלפו את הגרעינים לאחר מכן.  

איפה ניתן לגדל חמניות?

בגינה הביתית. חמניות הן צמח קל לגידול בגינה, כל עוד יש מקום לשורשים ולקרקע מנוקזת.  
במרפסת או גג. חמניות מתאימות גם לגידול באדניות עמוקות, בתנאי שיש שמש ישירה.  
בשטחים חקלאיים. חמניות מגודלות בשדות מסחריים להפקת שמן חמניות וגרעינים קלויים.  

טיפים נוספים:

חמניות מושכות דבורים ולכן תורמות להאבקה בגינה.  
ניתן לשתול את הזרעים לסירוגין כדי ליהנות מפריחה ממושכת לאורך העונה.  

לסיכום, חמניות הן צמח עמיד, שימושי ויפה, שגידולו מספק גם הנאה וגם תועלת מהגרעינים הטעימים שלו. אז אם עוד לא אמרתם תודה היום על הבריאה המופלאה שסביבכם, הרי שזו ההזדמנות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי