3 סיבות להמשיך לאכול פסטה 
(צילום: New Africa/shutterstock)

מתכונים ואוכל

גם בדיאטה: 3 סיבות טובות - להמשיך לאכול פסטה 

פסטה היא אחד המזונות הפופולריים והאהובים בעולם, ויש לה יתרונות תזונתיים רבים. הנה שלושה יתרונות בולטים שלה 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
3 סיבות להמשיך לאכול פסטה 
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

1. אינדקס גליקמי נמוך: 

פסטה, במיוחד כאשר היא מבושלת לדרגת "אל דנטה", מתעכלת לאט יותר בגוף. זה אומר שהיא מספקת אנרגיה מתמשכת מבלי להקפיץ את רמות הסוכר בדם בצורה חדה, מה שהופך אותה לבחירה טובה עבור אנשים עם נטייה לסוכרת או מי שמעוניינים לשמור על רמות סוכר יציבות.

2. תחושת שובע: 

בזכות תכולת הפחמימות המורכבות והסיבים, פסטה יכולה לסייע בתחושת שובע לאורך זמן. זה מאפשר לאנשים להרגיש מלאים יותר לאחר הארוחה, מה שעשוי להפחית את הצורך לאכול בין הארוחות ולסייע בניהול משקל.

3. גיוון תזונתי: 

פסטה מגיעה במגוון רחב של סוגים, כולל פסטות מקמח מלא, פסטות ללא גלוטן העשויות מקטניות כמו עדשים או חומוס, ופסטות עשירות בחלבון. כל סוג מציע יתרונות תזונתיים שונים ומאפשר גיוון בתפריט היומי. לדוגמה, פסטות מקמח מלא מכילות יותר סיבים תזונתיים וויטמינים בהשוואה לפסטות רגילות.

באופן כללי, פסטה היא מזון גמיש ונגיש שניתן לשלב במגוון מנות, מה שמסייע לשמור על תפריט מאוזן ובריא.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
אוכלפסטה
שידור חי