מתכונים ואוכל
תחליפי סוכר נתפסים לעיתים כפתרון בריא למי שמחפש להפחית את צריכת הסוכר או לשמור על משקל תקין. עם זאת, מחקרים מראים כי חלק מתחליפי הסוכר עשויים להיות מזיקים לבריאות, במיוחד ללב ולמערכת הקרדיווסקולרית. הנה שלושה מהם שכדאי להכיר ולשקול את השימוש בהם בזהירות.
אספרטיים הוא אחד מתחליפי הסוכר הנפוצים בעולם, הנמצא במשקאות דיאטטיים, מסטיקים ומוצרי דיאט אחרים. מחקרים מסוימים קושרים את הצריכה הממושכת שלו לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם. יש עדויות לכך שצריכת אספרטיים עשויה לגרום לתגובות דלקתיות בגוף, שעלולות להזיק לכלי הדם וללב. בנוסף, האספרטיים עלול לשנות את תפקוד המיקרוביום במעיים, דבר שמחקרי המשך מנסים להבין את השפעותיו על הבריאות הקרדיווסקולרית.
סוכרלוז, הידוע גם בשם המסחרי ספלאנדה, משמש במגוון רחב של מוצרים כמו משקאות קלים, מאפים ויוגורטים. מחקרים מצאו שצריכה קבועה של סוכרלוז עלולה לשנות את תפקוד כלי הדם ולפגוע ביכולת שלהם להגיב לשינויים בזרימת הדם, דבר שעשוי להעלות את הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב. כמו כן, מחקרי מעבדה העלו חששות לגבי השפעת הסוכרלוז על מיקרוביום המעיים, אשר לו תפקיד קריטי בשמירה על הבריאות הכללית והלבבית.
סוכרים אלכוהוליים נמצאים לעיתים קרובות במוצרים ללא סוכר, כמו ממתקים, עוגיות ומשקאות. מחקר חדש שפורסם לאחרונה העלה חשש כי אריתריטול, אחד הנפוצים בקבוצה זו, קשור לעלייה בסיכון לקרישי דם ולמחלות לב. סוכר אלכוהולי עלול גם לגרום לבעיות במערכת העיכול, מה שמשפיע בעקיפין על התפקוד הקרדיווסקולרי.