יתרונות בריאותיים של אגוז מוסקט
(צילום: Jamaan/shutterstock)

בריאות המזון

היתרונות הבריאותיים של אגוז מוסקט 

אגוז מוסקט הוא תבלין נפוץ במטבחים רבים, אך מעבר לטעם המיוחד שהוא מוסיף למאכלים, יש לו גם יתרונות בריאותיים מרשימים. הנה תשעה יתרונות בריאותיים של אגוז מוסקט

מנחם גלזר
הוספת תגובה
יתרונות בריאותיים של אגוז מוסקט
(צילום: Jamaan/shutterstock)
אא

1. שיפור מצב הרוח
אגוז מוסקט מכיל רכיבים פעילים כמו מיריסטיסין ואלמיסין, הידועים בהשפעותיהם המרגיעות. חומרים אלו מגבירים את ייצור הסרוטונין והדופמין במוח, מה שיכול לסייע בהרגעת הנפש ולהפחתת תחושות של דיכאון וחרדה.

2. שיפור הזיכרון והריכוז
מיריסטיסין, אחד החומרים הפעילים באגוז מוסקט, מסייע בשיפור הזיכרון על ידי חיזוק עצבי המוח. צריכה קבועה של התבלין יכולה לשפר את יכולות הריכוז והמיקוד לטווח הקצר והארוך.

3. הקלה על כאבי פרקים ושרירים
אגוז מוסקט מכיל שמנים אתרים בעלי תכונות אנטי דלקתיות כמו אלמיצין ויוגנול. תכונות אלו מסייעות בטיפול בכאבי פרקים ושרירים ומקלות על דלקות שונות.

4. שיפור מערכת העיכול
התבלין ידוע ביכולתו להרגיע את מערכת העיכול ולהקל על תסמינים כמו קלקול קיבה, בחילות וגזים. הוא עשוי גם לסייע בוויסות תסמיני מחלת הקרוהן.

5. מניעת חורים וריקבון בשיניים
בזכות תכונותיו האנטי בקטריאליות, אגוז המוסקט יעיל במניעת הצטברות חיידקים בחלל הפה, ובכך מונע חורים וריקבון בשיניים וכן ריח רע מהפה.

6. וויסות לחץ הדם
האשלגן שבאגוז המוסקט מסייע בהרגעת כלי הדם ובהורדת לחץ הדם, מה שמפחית את העומס על המערכת הקרדיולוגית ומשפר את זרימת הדם בגוף.

7. חיזוק המערכת החיסונית
אגוז מוסקט מכיל מינרלים וויטמינים התורמים לפעולתו נוגדת החמצון של הגוף. חומרים אלו מגנים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומחזקים את היכולת להילחם בזיהומים ונגעים.

8. שיפור בריאות הכבד והכליות
החומרים הפעילים באגוז מסייעים בניקוי ונידוף חומרים מזיקים שהצטברו בכבד ובכליות, ומשפרים את תפקודם הכללי של איברים אלו.

9. שיפור עור הפנים
התכונות נוגדות החמצון של אגוז המוסקט עוזרות להילחם ברדיקלים חופשיים שעלולים לגרום לאקנה וצלקות בעור הפנים. השימוש בו יכול לסייע בשמירה על עור נקי ובריא.

חשוב לציין כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של אגוז מוסקט, יש לצרוך אותו במתינות. צריכת יתר עלולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות ואף רעילות. לכן מומלץ להוסיף אותו לתזונה היומית בכמויות קטנות כדי ליהנות מתועלותיו הבריאותיות מבלי לסכן את הבריאות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי