כף פלסטיק בקיבה: מקרה יוצא דופן בישראל
אילוסטרציה (צילום: Yulai Studio/shutterstock)

חדשות בארץ

כף פלסטיק בקיבה: מקרה יוצא דופן בישראל

רופאים בבית חולים בישראל נתקלו באחד המקרים הביזאריים ביותר: מטופל הגיע לחדר מיון עם חסימה במערכת העיכול. זה מה שמצאו הרופאים בגופו 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
כף פלסטיק בקיבה: מקרה יוצא דופן בישראל
אילוסטרציה (צילום: Yulai Studio/shutterstock)
אא

רופאים בבית חולים בישראל נתקלו באחד המקרים המוזרים ביותר בקריירה שלהם, כאשר מטופל בשנות ה-40 לחייו הגיע לחדר המיון והתלונן על כאבים עזים בבטן ועל תחושת כבדות בלתי מוסברת. בדיקות ראשוניות העלו חשד לחסימה במערכת העיכול, אך האבחנה האמיתית התגלתה רק לאחר בדיקת רנטגן שהשאירה את הצוות הרפואי בהלם: כף פלסטיק שלמה הייתה בתוך קיבתו של המטופל.

תחילתו של המקרה: תלונה לא שגרתית. הגבר, תושב מרכז הארץ, פנה לחדר המיון לאחר מספר ימים של כאבי בטן חריפים, תחושת אי נוחות מתמשכת וקושי בעיכול. לדבריו, הכאבים החמירו לאחר שאכל ארוחה כבדה בביתו. הרופאים ניסו להבין את מקור הבעיה, אך המטופל לא העלה כל חשד לבליעת חפץ זר, עד שהבדיקות גילו את הסיבה האמיתית.

גילוי ההפתעה: כף פלסטיק שלמהבצילום הרנטגן שביצעו הרופאים, נראה בבירור חפץ מוארך בקיבתו של המטופל. הרופאים היו משוכנעים שמדובר בגוף זר, והוחלט מידית להעביר את המטופל לבדיקות נוספות ולאחר מכן לניתוח דחוף. במהלך הניתוח, הצליחו הרופאים להוציא מגופו כף פלסטיק שלמה.

המטופל, שנדהם מהממצא, נזכר כי במהלך אכילה נלהבת של מנה גדולה, הוא השתמש בכף פלסטיק לאכילה ולדבריו "לא שם לב שבלע אותה בטעות". לדבריו, הוא הרגיש אי נוחות מיידית אך לא העלה על דעתו שהכף נשארה בתוך גופו.

סיכונים בריאותיים ופוטנציאל לנזק: בליעת חפצים זרים, במיוחד כאלו חדים או קשיחים כמו כף פלסטיק, עלולה להיות מסוכנת מאוד. הכף עלולה הייתה לגרום לנזק משמעותי לדפנות הקיבה או למערכת העיכול, כמו קרעים, זיהומים ודימום פנימי. למרבה המזל, במקרה זה הכף נתקעה בקיבה מבלי לגרום לנזק חמור, אך ללא טיפול מהיר, המצב היה עלול להחמיר.

הניתוח וההתאוששות: הניתוח, שנערך על ידי צוות כירורגים מיומן, היה מורכב אך עבר בהצלחה. הרופאים השתמשו באמצעים מתקדמים כדי להוציא את הכף מבלי לפגוע ברקמות הקיבה. לאחר הניתוח, המטופל אושפז להשגחה במשך 48 שעות, ולאחר מכן שוחרר לביתו עם הנחיות תזונה ותשומת לב מיוחדת למערכת העיכול.

תגובות הרופאים: ד"ר יעל כהן, אחת מהרופאות שהשתתפו בניתוח, סיפרה: "למרות הניסיון הרב שלנו, מקרים כאלה אינם שכיחים. בליעת חפצים זרים יכולה להתרחש בכל גיל ובכל סיטואציה, אבל לראות כף פלסטיק שלמה בתוך קיבה היה יוצא דופן אפילו עבורנו.

לקחים מהמקרה: המקרה הזה מדגיש את החשיבות של תשומת לב בעת האכילה, במיוחד כשמשתמשים בכלים חד פעמיים. הוא גם מהווה תזכורת לכך שכל תחושת אי נוחות בבטן שאינה חולפת צריכה להיבדק על ידי רופא.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי