הסכנה הטמונה באוכל שנגעו בו זבובים
(צילום: PattayaPhotography/shutterstock)

רץ בוואטסאפ

הסכנה הטמונה באוכל שנגעו בו זבובים

זבובים הם מטרד נפוץ, במיוחד בחודשי הקיץ החמים. אך מעבר לאי הנעימות שהם גורמים, הם עלולים להוות סכנה בריאותית משמעותית כאשר הם באים במגע עם מזון. אלו הסיבות 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
הסכנה הטמונה באוכל שנגעו בו זבובים
(צילום: PattayaPhotography/shutterstock)
אא

זבובים נושאים על גופם מגוון רחב של חיידקים ופתוגנים מסוכנים. הם נוטים לנחות על פסולת, צואה ופגרים, ובכך אוספים מיקרואורגניזמים מזיקים על רגליהם ועל גופם. כאשר הם נוחתים על מזון, הם מעבירים את החיידקים הללו ישירות למזון שלנו.

מחקרים הראו כי זבוב בודד יכול לשאת למעלה מ-100 סוגים שונים של חיידקים פתוגניים. חלק מהחיידקים הללו עלולים לגרום למחלות חמורות כמו סלמונלה, אי-קולי וטיפוס. בנוסף, זבובים מפרישים רוק ונוזלי עיכול על המזון כדי להמיס אותו לפני אכילה, מה שמגביר את הסיכון להעברת מחלות.

חשוב במיוחד להיזהר ממזון שנשאר חשוף לזמן ממושך, כמו בפיקניקים או באירועים בחוץ. 
מזון כזה מהווה כר פורה להתרבות חיידקים, במיוחד כשהוא נחשף לטמפרטורות גבוהות.

כדי להגן על עצמנו, חשוב לכסות מזון כשהוא לא בשימוש, לשמור על היגיינה קפדנית במטבח, ולהימנע מאכילת מזון שנחשף לזבובים. במקרה שזבוב נחת על המזון, עדיף להשליך את החלק שבא במגע עם הזבוב או, במקרה של ספק, את כל המנה.

מודעות לסכנות הטמונות במגע של זבובים עם מזון היא חיונית לשמירה על בריאותנו. על ידי נקיטת אמצעי זהירות פשוטים, נוכל להפחית משמעותית את הסיכון לחלות ממחלות הנישאות על ידי זבובים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי