יהדות
תכלית קיום האדם ביהדות, מהווה חלק מרכזי בהבנת תפקידו ומקומו של האדם בעולם. ייעוד האדם אינו עוד סתם מושג תאורטי, אלא עיקרון מעשי שמשפיע על כל היבטי החיים. כאשר אדם מכיר בערך עצמו ובייעודו, הוא הופך להיות חדור מוטיבציה יותר לפעול לטובה ולעשות את הנכון, הן במישור הפרטי והן במישור הכלל.
אדם עובר ניסיונות רבים במהלך חייו. לא מעט אתגרים וקשיים המציפים אותנו ולפעמים גורמים לנו לתקיעות. אבל צריך לזכור, כי התפקיד שלנו בשעת ניסיון וקושי, הוא להיות חזקים, להוריד את הראש ולנשום עמוק עד שיעבור הגל הקשה.
החוזק בשעת ניסיונות הוא ערך מרכזי שנלמד מהתורה, מהמסורת ומההיסטוריה היהודית. היהודים עברו דרך ניסיונות רבים וקשים לאורך הדורות, כאשר אומות רבות קראו להשמידנו, אך תמיד מצאנו דרכים להתגבר עליהם ולהמשיך בדרכנו בראש מורם, כאשר לאורך כל הדרך ה' יתברך מלווה אותנו ומשגיח עלינו בהשגחה פרטית ומדויקת.
הגאון הרב יאשיהו פינטו שליט"א, אמר באחד משיעוריו: "באנו בחיים האלו לעשות משהו. ה' לא סתם ברא אותנו. אנחנו לא חיות, יש לנו תיקון. לכל אדם בעולם יש מסלול חיים של מה שהוא צריך לעבור ולעשות. במסלול הזה אנחנו עוברים הרבה אתגרים על מנת לצמוח ולעלות. כל ניסיון בא ללמד אותנו משהו ולהתוות לנו את הדרך. אם אתה מתנהל בו כמו שצריך, מבלי לעשות טעויות, אתה עולה ונהיה אדם יותר גדול. ולכל בעיה וכל ניסיון יש תאריך תפוגה. לעומת זאת, אם אתה נכשל בניסיון ונשבר, יותר קשה לתקן את זה. אדם צריך להיות חזק על מנת לעבור את הניסיונות הקשים. אדם עובר הרבה ניסיות קשים בחיים, אבל צריך לזכור שמדובר בניסיון קיומי, ואם אתה יודע איך לא לחרף ולגדף ולקלקל בזמן שאתה בניסיון, יבוא זמן התפוגה של הניסיון, הוא יסתיים, ואתה תשכח את מה שכאב לך. כשבעיות מסתיימות בחיים, אנחנו שוכחים אפילו מעצם קיומן."