המע"מ עולה: מדריך לחיסכון בקניות לפני העלייה במס
(צילום: Boris-B/shutterstock)

כלכלה

המע"מ עולה: מדריך לחיסכון בקניות לפני העלייה במס

רכישות בדצמבר יחסכו אלפי שקלים למשלמים • כך תדעו כמה תשלמו בכל סוגי העסקאות

דניאל הלוי
הוספת תגובה
המע"מ עולה: מדריך לחיסכון בקניות לפני העלייה במס
(צילום: Boris-B/shutterstock)
אא

עם העלאת המע"מ הצפויה בתחילת השנה הבאה מ-17% ל-18%, צפוי גל קניות מוגבר במשק. הציבור ינסה לנצל את המע"מ המופחת בעיקר בעסקאות גדולות - החל מדירות וכלה במכשירי חשמל.

בעסקאות רגילות כמו רכישת מוצרים, מועד המסירה הוא שקובע את שיעור המע"מ. עם זאת, בעסקים קטנים (מחזור עד שני מיליון שקלים) המע"מ נקבע לפי מועד התשלום בפועל.

בעסקאות נדל"ן הכלל פשוט - מועד מסירת הנכס או רישומו (המוקדם מביניהם) הוא הקובע. בתשלומים מפוצלים, כל תשלום יחויב לפי שיעור המע"מ במועד התשלום.

שירותים ומקצועות חופשיים מתנהגים אחרת - כאן התשלום בפועל הוא שקובע את שיעור המע"מ. יוצאים מהכלל הם עסקים גדולים (מעל 15 מיליון שקלים בשנה) בהם מועד מתן השירות הוא הקובע.

במקרים מיוחדים כמו מנויים, שכירות ושיקים דחויים, כל תשלום יחויב לפי המע"מ שחל במועד התשלום עצמו. עבור בעלי מקצועות חופשיים כמו רופאים ועורכי דין, מועד קבלת התשלום בפועל הוא שקובע.

המשמעות הכספית של העלאת המע"מ משמעותית במיוחד בעסקאות גדולות. למשל, בדירה שמחירה שלושה מיליון שקלים ההבדל יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. לכן חשוב להבין את הכללים ואת המועד הקובע לחיוב המע"מ בכל סוג של עסקה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי