חצרות הקודש
למה קשה לי בחיים?
עונה הרב אייל אונגר: פעמים קשה לנו בחיים כי אנו מעמיסים על עצמנו הרבה מידע מיותר הרבה אנשים מיותרים. הרבה כוח שנאבד, זליגת אנרגיה.
חשוב שהאדם יפרגן לעצמו להתרענן, להתחדש. יש בעיות? כן, יש אתגרים? כן. אבל לא לחשוב על הבעיות יותר מדי, להקדיש יותר זמן על פתרונות ולא על הבעיות אל האפשרי ולא על המצוי, על הפוטנציאל ולא על המצוקה.
אחרי שאנו ממוקדים בעתיד האפשרי אנו גם יכולים להתחיל לחשוב על אסטרטגיה וגישה, לא מספיק לומר: "יהיה טוב", לא! אלא לשאול: "איך יהיה טוב?", ו"איך נעשה את זה?", "מה המחיר שאנו מוכנים לשלם?". הרי "אם אין אני לי מי לי" (פרקי אבות).
במקום לדמיין את הקשיים ולחשוב עליהם - עדיף להתמקד במה היום אני יכול לעשות, ולעשות! "לא המדרש עיקר אלא המעשה". חשוב להתמקד ב"למה" אני רוצה להשיג מה שאני רוצה להשיג להשיג את הכוח המרענן.
לרומם את המוטיבציה, לחזק את כוח הרצון והמיקוד, כך האדם יוכל לגלות כוחות של עשייה ולא כוחות של מרמור.
אם יש משימות קשות, לא הכל צריכים לעשות ביום אחד, צריכים לעשות משימות, והעשייה מדרבנת את האדם לעוד עשייה. אבל מה שמעייף וקשה, לא צריך לעשות הכל מיד, אלא בהדרגתיות - לחלק משימות הקשות לכמה תשלומים.
העיקרון הוא שנייצר לעצמנו אווירה שלא מתעלמת מבעיות, אבל גם לא שמה דגש בעיקר על הבעיות. אלא על הפתרונות האפשריים, ככלל שנעשה יותר, כך נרגיש יותר אנרגיה ומוטיבציה. ואם יש אנרגיה, משימה קשה ומורגשת נחווה אותה כקלה יותר.