שקשוקה בנוסח הודי עם גבינות וגראם מסאלה 
(צילום: Kiian Oksana/shutterstock)

מתכונים ואוכל

שקשוקה בנוסח הודי עם גבינות וגראם מסאלה 

שקשוקה בניחוח הודי – מנה צבעונית ועשירה עם תיבול גראם מסאלה, גבינות מפנקות וטוויסט שמתאים לאוהבי הטעמים החזקים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
שקשוקה בנוסח הודי עם גבינות וגראם מסאלה 
(צילום: Kiian Oksana/shutterstock)
אא

מצרכים (ל-4 מנות):

2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ (לא חובה)
2 עגבניות גדולות, קצוצות (או קופסת עגבניות מרוסקות)
1 כף רסק עגבניות
1 כף גראם מסאלה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 ביצים
1/2 כוס גבינה קשה מגורדת (כמו קשקבל או מוצרלה)
1/4 כוס גבינה רכה (כמו גבינת פטה או גבינת עיזים)
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

טיגון הירקות:
חממו את השמן במחבת רחבה על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא מזהיב.
הוסיפו את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף וטגנו כ-2 דקות עד שהניחוחות משתחררים.

הכנת הרוטב:
הוסיפו את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות למחבת. ערבבו היטב ובשלו במשך 5-7 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
הוסיפו את הגראם מסאלה, הכורכום, הכמון, מלח ופלפל. ערבבו היטב ותנו לרוטב להתבשל על אש נמוכה עוד 5 דקות.

הוספת הגבינות והביצים:
פזרו את הגבינה הקשה המגורדת על פני הרוטב.
צרו גומות קטנות ברוטב ושברו לתוכן את הביצים.פזרו מעל את הגבינה הרכה (פטה או גבינת עיזים) בגושים קטנים.

בישול השקשוקה:
כסו את המחבת ובשלו על אש נמוכה במשך 7-10 דקות, עד שהביצים מתייצבות לפי הטעם.

קישוט והגשה:
פזרו מעל כוסברה או פטרוזיליה קצוצה והגישו חם לצד לחם נאן הודי, פיתה טרייה או אורז.

טיפ:
רוצים לשדרג? הוסיפו חופן אפונה ירוקה מבושלת או קוביות בטטה קלויה לרוטב.
ניתן להחליף את הגבינות לפי הטעם, למשל בגבינה טבעונית לגרסה ללא חלב.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי