הלכות כשרות
לפי היהדות, ניקוי תותים מתולעים וכנימות הוא תהליך יסודי שמטרתו לוודא שהפרי כשר ונקי מחרקים, שהם אסורים באכילה. הנה השיטות המומלצות:
1. השרייה במי סבון
ממלאים קערה במים עם מעט סבון נוזלי (כשר) ומשרים את התותים למשך כ-3 דקות. פעולה זו מסייעת לשחרר חרקים הנמצאים על פני התותים או בין הגבשושיות שלהם.
2. שפשוף ושטיפה
לאחר ההשרייה, מוציאים את התותים ומשפשפים אותם בעדינות בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים. זהו שלב קריטי להסרת חרקים שנצמדו לפרי.
3. השרייה במי מלח
ממלאים קערה ב-8 כוסות מים חמים עם 2 וחצי כפות מלח, מניחים למים להתקרר ואז משרים את התותים למשך 5 דקות. לאחר מכן שוטפים היטב במים קרים ומייבשים.
4. בדיקה ויזואלית
לאחר הניקוי, יש לבדוק כל תות תחת תאורה טובה כדי לוודא שאין עליו שאריות של חרקים או כנימות.
5. הורדת הגבעול
על פי ההלכה יש להוריד את הגבעול של התות מלמעלה.
שיטות אלו מבטיחות שהתותים יהיו נקיים וכשרים לאכילה לפי ההלכה היהודית.