"להדיח גבאי זה כמו לאכול חזיר": הגראי"ל שטיינמן על כבוד הזולת והתנהלות ציבורית
(קרדיט: ד.ב.ע)

גדולי ישראל

"להדיח גבאי זה כמו לאכול חזיר": הרב שטיינמן על כבוד הזולת והתנהלות ציבורית

פנינים נדירים מתורתו של מרן ראש הישיבה זצ"ל: פסקים מפתיעים בנושאי ציבור והנהגה, לצד מבט מיוחד על מידת הביטחון והוויתור

דניאל הלוי
הוספת תגובה
"להדיח גבאי זה כמו לאכול חזיר": הגראי"ל שטיינמן על כבוד הזולת והתנהלות ציבורית
(קרדיט: ד.ב.ע)
אא

הגאון רבי יהושע מישקובסקי שליט"א, ראש ישיבת 'אמרי משה', חושף שורת מעשים והנהגות מרתקות מבית מדרשו של מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, המשקפות את גישתו הייחודית בסוגיות של הנהגה ציבורית וחיי היומיום.

באחד המקרים המרתקים, פנו אל מרן אנשי קהילה שביקשו להדיח גבאי שנתן עלייה לתורה למי שנחשב למתנגד לגדולי ישראל. תגובתו החריפה של הרב שטיינמן הפתיעה את השואלים: "באתם לשאול אותי אם מותר לאכול בשר חזיר? חלילה וחס!" כשהציעו להדיח את הגבאי רק לתקופה קצרה, השיב בחריפות: "אתם רוצים לאכול רק חצי כזית חזיר? הרי חצי שיעור אסור מן התורה!"

בנושא אחר, כשנשאל על מידת הביטחון בהקשר של הרחבת דירה, הציע מרן מבחן מעשי: "אם מישהו פותח עסק מתחרה לידך, האם תעזור לו או תנסה למנוע ממנו? לפי זה תדע אם אתה באמת בוטח בה'."

מרן הדגיש במיוחד את חשיבות הוויתור והענווה. "כשלא בטוח שאתה צודק, זה לא נקרא ויתור," היה אומר, "רק כשאתה בטוח בצדקתך ובכל זאת מוותר - זו מידת הוותרנות האמיתית."

גישתו הייחודית לכבוד התורה באה לידי ביטוי כשסיפר כיצד התייחס בצורה שונה לגביר ולתלמידי ישיבה. "הם בני תורה והוא גביר," הסביר, "בוודאי שאתייחס אליהם בכבוד רב יותר. גם הוא מבין שהם לומדים תורה כל היום והוא לא."

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי