יהדות
מה עושים כשסובלים מקנאה ומרגישים מאוימים על ידי אנשי מקצוע טובים מאתנו?
כולנו מכירים את התחושה: מפגש עם מישהו מוצלח או מיומן מאיתנו בעסק, בעבודה או בחברה, גורם לנו להרגיש מאוימים. גם אם ההיגיון מבין שתמיד יהיו טובים מאיתנו, רגשית אנחנו חווים קושי – אולי אפילו קנאה.
השלב הראשון: קבלה
קבלו את הרגש. אל תיבהלו ממנו. אמרו לעצמכם: "כן, זה נורמלי שאני מרגיש מאוים ואולי אפילו קצת מקנא." תחושת הקנאה או האיום היא רגש הישרדותי טבעי. היא מאותתת לנו שיש מישהו טוב, ושאנחנו יכולים לשפר את עצמנו.
אבל קנאה לא מעובדת, כזו שמטרתה להשוות ולהתחרות, עלולה לייצר תסכול, לבזבז אנרגיה ולהסיט אותנו מהמטרות שלנו.
למה אנחנו מרגישים מאוימים?
תחושת האיום נוצרת לעיתים מהשוואות בלתי פוסקות בינינו לבין אחרים. במקום להתמקד בעשייה ובחוזקות שלנו, אנחנו מתרכזים במה שיש לאחרים ולמה "יש להם יותר." התחושה הזו גוררת תסכול, כעס, ולעיתים גם תחושת חוסר ביטחון עמוקה.
מה קורה לנו?
אנחנו עלולים להתחיל לקוות שיקרה משהו רע לאדם המצליח.
במקום להתעסק בעבודה שלנו, אנחנו מתמכרים להשוואות.
תחושת האיום מגבירה חרדה, כעס, ולבסוף מובילה לעייפות נפשית.
אז איך מתמודדים?
קבלה ולא מאבק: אמרו לעצמכם: "כן, מותר לי להרגיש מאוים. זו תחושה טבעית." כשאנחנו מפסיקים להיאבק ברגש, הוא נרגע ומאפשר לנו להתמקד בעשייה שלנו.
חזרה לכאן ולעכשיו: במקום להשוות ולהתמקד באחר, שאלו את עצמכם: "מה אני יכול לעשות עכשיו?" הריכוז בהווה מפחית את החרדה ומחזיר אותנו למעגל העשייה.
להפסיק את ההשוואות: השוואות תמיד גורמות לנו להרגיש שאנחנו לא מספיק טובים. במקום להשוות, התמקדו בחוזקות שלכם. שאלו: "מה אני כבר עושה טוב?"
לפרגן לעצמכם: האדם המאוים מחפש לעיתים אישור חיצוני, אבל הפתרון טמון דווקא באהבה עצמית. פרגנו לעצמכם, העריכו את ההצלחות שלכם, והכירו בתרומה הייחודית שלכם.
ומה אם אנחנו מחפשים אישור חיצוני?
לעיתים, תחושת האיום קשורה לצורך עמוק באישור מאחרים, כאילו הצלחה תעניק לנו אהבה או תחושת ערך. אבל פתרון כזה הוא זמני. אהבה והערכה עצמית, לעומת זאת, יציבות יותר ויכולות לשחרר אותנו מהמרדף אחר ההשוואות.
התרכזו באותנטיות שלכם. הכירו בעובדה שהיכולות שלכם ייחודיות, ואין טעם לנסות "להיות הכי טובים" בכל מצב.
לסיכום:
כשאתם מרגישים מאוימים, זכרו שזה בסדר – זו תחושה אנושית ונורמלית. קבלו את הרגש, הפסיקו להשוות, ותחזרו להתמקד בעשייה האישית שלכם. הפכו את תחושת האיום למקור לצמיחה, ופרגנו לעצמכם על כל הישג קטן בדרך.
תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו