5 סוגי חרקים שנמצאים סביבנו, ומזיקים למזון שלנו
(צילום: Littleboy Photographer/shutterstock)

בריאות המזון

5 סוגי חרקים שנמצאים סביבנו, ומזיקים למזון שלנו 

הם נמצאים בכל מקום בירקות ובפירות, וכדאי שנכיר אותם - כדי שנדע להיזהר מאכילתם, אפילו בטעות
מנחם גלזר
הוספת תגובה
5 סוגי חרקים שנמצאים סביבנו, ומזיקים למזון שלנו
(צילום: Littleboy Photographer/shutterstock)
אא

כדאי להכיר מספר חרקים וכנימות שיכולים להופיע בירקות ולפגוע באיכות ובבריאות של הירקות שאנו אוכלים. הנה כמה מהם:

מזיקים עליים - חרקים כמו חפוסית הכותנה והזבוב הלבן נפוצים בגידולי ירקות. הם יוצרים נזק לעלים על ידי שאיבת הנוזלים מהם, מה שגורם לעלים להיראות דהויים ולא לפתח כהלכה.

כנימות - כנימות הפירות וכנימות עצים נפוצות בגידולים חקלאיים. הן גורמות לנזקים מכניים ולהפרעות בתפקוד התאים של הצמח, מה שיכול להביא לדילדול של הירקות.

טריפסים - טריפסים הם חרקים קטנים שגורמים לנזקים בעיקר לפרחים, אבל גם לעלים ולפירות של ירקות. הם גם יכולים להיות נשאים לווירוסים צמחיים.תולעי עשב - למרות שהם לא חרקים, תולעי עשב יכולים לגרום לנזק רב בעלים של ירקות על ידי חירור תעלות בתוך הצמח.

מקקים - מקקים יכולים להימצא בתוך ומסביב לירקות, והם ידועים בכך שהם מפיצים מחלות צמחים ונושאים חיידקים שיכולים לגרום להתפרצויות של מחלות בצמחים.

הכרת סוגי המזיקים השונים והבנת השפעתם על גידולי הירקות יכולה לעזור בנקיטת צעדים להדברה יעילה ולשמירה על בריאות הירקות שאנו צורכים.

ביהדות, יש איסור מפורש על אכילת חרקים על פי ההלכה, כפי שנאמר בתורה. האיסור כולל את רוב סוגי החרקים, עם חריגים בודדים כמו חגבים, המותרים לאכילה לפי מסורת מסוימות.

בויקרא פרק י"א ובדברים פרק י"ד ישנם פסוקים המפרטים את החיות הטהורות והטמאות, ובהם גם הוראות לגבי חרקים. כללי הכשרות מציינים שכל החרקים, למעט חגבים מסוימים, הם בגדר "שרץ העוף על הארץ" ואסורים באכילה.

הקפדה על בדיקת ירקות ופירות, מציאת חרקים והוצאתם מהמזון לפני שאנחנו אוכלים, היא חלק מההלכה, משום שאכילתם אסורה. יש לשטוף ולבדוק היטב ירקות ופירות שיש בהם חשש למציאת חרקים, כמו כרוב, ברוקולי ועלי ירק ירוקים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי