ביטחוני
על אף בקשתו מתוקף תפקידו, לשכת הרמטכ"ל החליטה שלא לאפשר למבקר צה"ל וחבר פורום המטה הכללי, תא"ל עופר שריג, להשתתף בתחקירי השבעה באוקטובר, למעט במקרים יוצאי דופן. כך על פי פרסום ב"ישראל היום".
גורמים בכירים במערכת הביטחון הסבירו כי הסיבה להחלטה הינה בשל דעותיו השונות של תא"ל שריג והביקורת שלו על ההתנהלות הצבאית. גורם המעורה בפרטים הוסיף כי "הוא לא נוח להם, ולכן לא אישרו לו להגיע".
בצה"ל לעומת זאת מכחישים את הטענות ומבהירים כי ישנן מספר סיבות למידור מבקר צה"ל מהשתתפות בתחקירים. לטענת הצבא, התחקירים מתקיימים בפורום מצומצם על מנת לאפשר למשתתפים לדבר בנוחות וחופשיות. עוד מבהירים בצה"ל כי מבקר צה"ל חשוף לפרטי התחקירים, אפילו שאינו נוכח בפועל במהלך הצגתם לרמטכ"ל. לדברי צה"ל: "מבקר צה"ל לא אמור להיכנס לחדרי הצגת התחקירים 'כאוות נפשו' או מתוך 'סקרנות', ויש גורמים נוספים שלא מורשים להיכנס להצגת התחקירים האינטימית לרמטכ"ל".
עוד הובהר בצה"ל כי ישנם שלושה גופים האמונים על ביקורת: מבקר צה"ל, מבקר מערכת הביטחון ומבקר המדינה, כאשר ישנו צורך בתיאום וסנכרון בין הגופים בכדי למנוע מצב של כפילות במתן הביקורת. גורמים בצבא הוסיפו כי מבקר צה"ל איננו צד ישיר בתחקיר ומכאן נובעת ההחלטה. לדבריהם, פרטי התחקירים יוצגו בסיום לפורומים בכירים בצה"ל, ובשלב זה יהיה רשאי מבקר צה"ל להיות נוכח בהם.
דובר צה"ל מסר כי "צה"ל נמצא בעיצומו של הליך התחקור המבצעי של אירועי 7 באוקטובר ומה שקדם להם. התחקירים מתבצעים בימים אלו, וכשיסוכמו יוצגו בשקיפות לציבור. מתוקף תפקידו מבקר צה"ל אמון על ביקורת בתחומים שבהם צה"ל פועל, לצד גורמי ביקורת נוספים דוגמת מבקר מערכת הביטחון ומבקר המדינה. למבקר צה"ל יש גישה לכלל המידע והחומרים הרלוונטיים בנושא".