בריאות
סליקורניה, או בשמותיה המוכרים "אספרגוס של הים" ו"שעועית ים", היא צמח מלוח הגדל בסביבות מלוחות כמו חופים וביצות. הייחודיות שלה נובעת מהשילוב בין הטעם המלוח הטבעי, הערכים התזונתיים המרשימים, והיכולת לשדרג מאכלים רבים.
טעם מלוח טבעי – תחליף למלח
הסליקורניה מכילה נתרן טבעי המעניק לה טעם מלוח ועדין, ולכן היא מהווה חלופה בריאה וטבעית למלח בתפריט.
ערכים תזונתיים עשירים
הצמח שופע מינרלים חיוניים כמו מגנזיום, אשלגן וסידן, לצד ויטמין C. הוא תומך בשמירה על מערכת חיסון חזקה, בריאות העצמות ותפקוד השרירים.
רב-גוניות קולינרית
סליקורניה מתאימה לסלטים, דגים, מוקפצים ותבשילים. אפשר לבשל אותה, להקפיץ או לאכול אותה טרייה תוך שמירה על ערכיה התזונתיים.
לסיכום, סליקורניה היא לא רק צמח ייחודי וטעים, אלא גם בחירה מודרנית ובריאה המשלבת טעם, תזונה ויצירתיות במנות מגוונות.