מתכונים ואוכל
1. פיטנגה (Pitanga) - מוכר גם כדובדבן ברזילאי:
מאפיינים:
פרי קטן בצבעים כתום-אדום או סגול, עם צורה מצולעת ייחודית וטעם שמשלב חמיצות ומתיקות עדינה.
מקור:
יערות הגשם בברזיל, אך ניתן למצוא אותו גם באזורים טרופיים אחרים.
למה כדאי לנסות?
הוא עשיר בויטמין C ונוגדי חמצון, ומהווה תוספת נהדרת לסלטים, משקאות או ריבות.
2. ז'בוטיקבה (Jabuticaba) - מוכר גם כעץ הענבים הברזילאי:
מאפיינים:
פרי כהה וסגלגל שגדל ישירות על גזע העץ, עם מרקם עסיסי וטעם המזכיר ענבים או ליצ'י.
מקור:
ברזיל.
למה כדאי לנסות?
הפרי עשיר בויטמינים ונוגדי חמצון, והוא משמש להכנת מיצים, יינות וג'לי. המראה הייחודי של הפירות על גזע העץ הופך אותו לאטרקציה טבעית מרשימה.
3. דוריאן (Durian) - מוכר גם כמלך הפירות:
מאפיינים:
פרי גדול עם קליפה קוצנית וריח עז ושנוי במחלוקת. הפנים רך עם טעם עשיר שמזכיר שילוב של אגוזים, גבינה ופירות.
מקור:
דרום-מזרח אסיה (תאילנד, מלזיה ואינדונזיה).
למה כדאי לנסות?
הדוריאן הוא מקור מעולה לויטמינים כמו ויטמין C, ברזל ואשלגן. למרות הריח החזק, טעמו העשיר גורם לחובבי הפרי לכנות אותו "טעם גן עדן".
לסיכום:
הפירות האקזוטיים הללו מציעים חוויה קולינרית ייחודית וטעמים חדשים ומפתיעים. בפעם הבאה שתיתקלו בהם בשוק מקומי או בטיול מעבר לים, נסו אותם וגלו עולם חדש של טעמים!