בריאות המזון
דג מלוח מציע מספר יתרונות משמעותיים, שניים מהם הם:
עשיר בחומצות שומן אומגה-3:
דגים מלוחים כמו סלמון, סרדינים ומקרל הם מקורות טובים של חומצות שומן אומגה-3, שהוכחו כחיוניות לתפקוד מיטבי של הלב, המוח והמערכת החיסונית. חומצות אומגה-3 תומכות בבריאות הלב על ידי הפחתת רמות הטריגליצרידים בדם, הפחתת לחץ דם, וסיוע במניעת ובטיפול במחלות כרוניות כגון דלקות ומחלות לב.
טעם עשיר ומורכב:
דגים מלוחים מציעים טעם עשיר ומורכב הנובע מתהליך המליחה. המלח עוזר להבליט את טעמי הדג ומוסיף לו טעם עמוק ומוגבר, שאינו ניתן להשגה בדגים לא מעובדים. זהו יתרון במיוחד למתכונים שמחפשים טעם עז ומובהק שיכול לשדרג כל ארוחה.