יהדות
אחת הסגולות הגדולות לחג החנוכה, כפי שכתבו רבותינו, היא קריאת פרק צ"א בתהילים כ-שבע פעמים כל המשפחה יחדיו, בחצי שעה הראשונה מהרגע שהדלקנו את החנוכייה. תחילה קוראים את הפסוק "ויהי נועם", בסוף מזמור צ', ולאחר מכן את פרק צ"א, "יושב בסתר עליון", במשך שבע פעמים. לאחר שסיימנו, מבקשים את כל הבקשות שלנו. זה זמן חזק ביותר של עת רצון, המסוגל לפעול ישועות של ממש.
במידה ואתם גרים בדירה גבוהה, מעל 9ץ60 מטר מהקרקע, מדליקים את החנוכייה בכניסה של פתח הבית בצד ימין, בדיוק מול המזוזה שלנו. ניתן גם להדליק את החנוכייה בשולחן שבמטבח.
בני עדות המזרח מדליקים חנוכייה אחת לכל בני הבית. אצל בני עדות אשכנז, כל אחד מבני הבית מדליק חנוכייה לעצמו.
ביום הראשון מדליקים את הנר הראשון שמניחים בצד ימין של החנוכייה. מדליקים אותו ולאחר מכן את השמש. החל מהיום השני מוסיפים עוד נר ליד הנר הימני שהדלקנו ביום הראשון ומתחילים להדליק מהנר השמאלי ביותר לעבר הנר הימני ביותר. כלומר בכל יום "עושים כבוד" לנר החדש ששמנו בחנוכייה ומדליקים משמאל לימין, ובסוף מדליקים את השמש.
בכל יום מימות החול, נדליק את החנוכייה החל מצאת הכוכבים. ניתן להדליק את החנוכייה לאורך כל הלילה. אלא שהחצי שעה הראשונה מרגע צאת הכוכבים, היא העדיפה ביותר להדלקת החנוכייה.
בכניסת שבת קודם כל נדליק את נרות החנוכה, ורק לאחר מכן נדליק את נרות השבת. במוצאי השבת, לאחר שעשינו הבדלה בבית, נדליק את נרות החנוכה.
רצוי ועדיף להדר ולהדליק את החנוכייה בנרות של שמן זית ופתילות. אם אי אפשר, ניתן להדליק גם עם נרות רגילים ולצאת ידי חובה.
החנוכייה חייבת לדלוק לפחות חצי שעה בתוך צאת הכוכבים. אם זה יום רגיל, ברגע שהדלקנו חצי שעה, יצאנו ידי חובה. אלא שבכניסת השבת, החנוכייה צריכה לדלוק לפחות שעה ורבע, כדי שנצא ידי חובה. במידה שהחנוכייה דלקה פחות זמן, לא קיימנו את המצווה וחבל.
בליל הראשון להדלקת הנרות, מברכים שלוש ברכות: "להדליק נר חנוכה", "שעשה ניסים לאבותינו", וברכת "שהחיינו וקיימנו". רק לאחר שמברכים את הברכות מדליקים את הנר.
החל מהלילה השני להדלקת הנרות ואילך, מברכים רק שתי ברכות: "להדליק נר חנוכה" ו-"שעשה ניסים לאבותינו". לאחר מכן ממשיכים בנוסח המופיע בסידור, "הנרות הללו" וכו'. בסיום הברכה מדליקים את הנר החדש, ממשיכים לשאר הנרות ובסוף מדליקים את השמש. חג חנוכה שמח.