איך חשיבה שלילית משפיעה על הנפש שלנו?
(צילום: fizkes/shutterstock)

בריאות הנפש

איך חשיבה שלילית משפיעה על הנפש שלנו?

למרות שכולנו חווים לפעמים מחשבות שליליות - כשהן הופכות לדפוס דומיננטי שמשתלט על כל חלקה טובה, הן עשויות להשפיע עמוקות על הבריאות הנפשית 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
איך חשיבה שלילית משפיעה על הנפש שלנו?
(צילום: fizkes/shutterstock)
אא

למרות שכולנו חווים לפעמים מחשבות שליליות - כשהן הופכות לדפוס דומיננטי שמשתלט על כל חלקה טובה, הן עשויות להשפיע עמוקות על הבריאות הנפשית. בשלב הראשון אנחנו מפתחים מעגל של לחץ וחרדה, שבו אנו דואגים הרבה יותר, מתחרטים על העבר הרבה יותר - דבר שמשחרר הורמוני לחץ כמו קורטיזול, שמשאירים אותנו 'תקועים' על אותו מצב בלי יכולת להשתחרר לחופשי. כשאנחנו שרויים לאורך זמן במצב הזה, הביטחון העצמי שלנו נפגע, ולאט לאט אנחנו מתחילים לצרוך פחות קשרים חברתיים, או לרצות אותם. 

מחשבות שליליות מעודדות דפוסי התנהגות לא בריאים כמו אכילה רגשית, הסתגרות בבית או אפילו התמכרויות שונות ומשונות, שמחמירות את המצב הנפשי. מחקרים של השנים האחרונות הראו כי חשיבה שלילית ממושכת קשורה בקשר ישיר להתפתחות דיכאון קליני, הפרעות שינה, ותפקוד מוחי ירוד. 

מבחינה בריאותית, דפוס זה מקבע את רמות גבוהות של דלקות בגוף, היות והגוף כבר לא מחוסן כשהיה (גוף בריא בנפש בריאה, זה הכלל).

אז איך יוצאים משם?

פשוט מאוד מתחילים לחשוב טוב, להרגיש טוב, להיות מודעים יותר לעצמנו למעשינו, לשנות את נקודת המבט שלנו, ולקבל במקרה הצורך גם עזרה מקצועית שתעזור לנו לצאת ממעגל הקסמים הזה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי