רובוט המשטרה הראשון בעולם: האם הבינה המלאכותית משנה את כללי המשחק?
סין. (צילום: בינה מלאכותית)

חדשות בעולם

רובוט המשטרה הראשון בעולם: האם הבינה המלאכותית משנה את כללי המשחק?

הטכנולוגיה החדשה מבית Shenzhen Robotics מעלה שאלות על פרטיות ואמון הציבור, כשהיא מבטיחה לעצב מחדש את אכיפת החוק. האם אנו מוכנים לעתיד שבו רובוטים חכמים שומרים סדר ציבורי?

עידו יחזקאל
הוספת תגובה
רובוט המשטרה הראשון בעולם: האם הבינה המלאכותית משנה את כללי המשחק?
סין. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

"אנחנו לא מפתחים רובוט. אנחנו מפתחים מערכת שתשנה את הדרך שבה אנחנו חושבים על אכיפת חוק," כך אמר ג'אנג ווי, מנהל הפיתוח בחברת Shenzhen Robotics, במהלך אירוע החשיפה של רובוט המשטרה החדש.

האירוע, שנערך בשבוע שעבר בבייג'ינג, הציג לראשונה את הרובוט החדשני שמסוגל לבצע פטרולים, לזהות חשודים ולפעול באזורים קשים.

קפיצה טכנולוגית מרשימה

הרובוט, שמבוסס כולו על בינה מלאכותית, מצויד במנוע שמאפשר לו לנוע במהירות של 35 קמ"ש, לעלות מדרגות, ואפילו לפעול מתחת למים. בנוסף, הוא מחובר למערכות מידע מתקדמות שמאפשרות לו לזהות פעילות חשודה בזמן אמת.

"הרעיון היה ליצור מערכת שלא רק עוקבת אחר המתרחש, אלא גם מגיבה בהתאם," ציין ג'אנג. "זו לא עוד מצלמה חכמה – זו מערכת שמבינה את הסביבה."

אתגרים שעדיין מחכים לפתרון

אך לצד ההתלהבות, בכנס עלו גם שאלות. "הטכנולוגיה היא מדהימה, אבל הציבור עדיין מהסס," אמרה ד"ר לי יאו, חוקרת פרטיות מאוניברסיטת שנזן.

לדבריה, נדרשים כלים ברורים שיוודאו שהמערכת לא תפר פרטיות. "זה לא רק עניין טכני – זה עניין של אמון."

עתיד קרוב או מדע בדיוני?

הרובוט אמנם עדיין אבטיפוס, אך המפתחים צופים שהוא יתחיל לפעול ברחובות הערים הגדולות בסין כבר בשנת 2026. "אנחנו יודעים שזה ייקח זמן עד שהמערכת תוטמע לחלוטין," הוסיף ג'אנג, "אבל העתיד הזה קרוב מתמיד."

חיבור לערכים יהודיים

ביהדות ישנה חשיבות עליונה ליכולת הבחירה האנושית – אותה יכולת שבאה לידי ביטוי בהחלטות יומיומיות ובאחריות האישית שלנו. הכנסת רובוטים חכמים למערכות קריטיות כמו אכיפת חוק מעלה שאלה עמוקה: האם אנו מאבדים חלק מהייחוד שלנו, או פשוט משפרים את הכלים העומדים לרשותנו?

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי