חדשות
ישראל וחמאס דנות בימים אלו על התנאים בדרך לעסקת חטופים שנייה, אך בעולם ממשיכים לחשוב על השאלה הגדולה: מה עושים עם רצועת עזה ביום שלאחר המלחמה? ע"פ דיווח שפורסם היום (שלישי) בסוכנות הידיעות 'רויטרס', לאיחוד האמירויות, לה יש הסכם שלום עם ישראל, יש רצון להיות "בעלת בית זמנית", בשיתוף פעולה עם ארה"ב. לפי הדיווח, המדינה העשירה מהמפרץ מסכימה לשלב ידיים עם האמריקניים כדי לנהל את עזה באופן זמני, עד שתהיה "רשות פלסטינית משופרת ומחוזקת" שתוכל להחזיק את השלטון.
לפי הדיווח, הנסמך על שיחות שקיימו עיתונאי 'רויטרס' עם 12 דיפלומטים וגורמים מערביים, הממשל הזמני ברצועה ינוהל על ידי איחוד האמירויות, ארה"ב ומדינות נוספות, וידאג לטיפול בענייני ממשל, ביטחון ושיקום ההרס האדיר שהתחולל ברצועה לאורך המלחמה, עד להעברת השליטה לרשות הפלסטינית.
באמירויות יודעים כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מתנגד לכך בתוקף, אבל לתפיסתם, בניגוד לרוב מדינות ערב, מכיוון שאיחוד האמירויות מנהלת יחסי שלום עם ישראל יש לה "מנוף לחץ" מסוים - עליו ועל ממשלתו.
לצד זאת, הגורמים הדגישו כי בעוד ישראל נמנעת מהצגת חזון ברור לאופן שבו תיראה עזה אחרי המלחמה, גם הקהילה הבינלאומית מתקשה לגבש "תוכנית מעשית, מפותחת מספיק וברת ביצוע". אותם גורמים מערביים ששוחחו עם 'רויטרס' הודו כי חזונה של איחוד האמירויות, שכולל בסופו הקמת מדינה פלסטינית עצמאית, שתשלוט בעזה וביו"ש, "בעלת סיכויים אפסיים להסכמה של נתניהו".
סוגיית הקמת מדינה פלסטינית היא אבן נגף שנים רבות ביחסי ישראל והעולם, ומבחינת אבו דאבי, ללא הסכמה ישראלית לצעדים שיובילו בסופם להקמת מדינה כזו - כף רגל אמירתית לא תדרוך ברצועת עזה, וכסף לשיקום לא יינתן: "איחוד האמירויות לא תשתתף באף תוכנית שלא תכלול רפורמה משמעותית ברשות הפלסטינית, את חיזוקה ויצירת מפת דרכים אמינה לעבר מדינה פלסטינית", אמר גורם רשמי מטעמה. "היסודות הללו - שכעת נעדרים - חיוניים עבור הצלחה בכל תוכנית עבור עזה ביום שאחרי".
שני גורמים ישראליים לשעבר אמרו ל'רויטרס' כי למרות הביקורת שהשמיעה במהלך המלחמה איחוד האמירויות כלפי ראש הממשלה - ישראל עדיין מעוניינת שהאמירות המפרצית העשירה בנפט תהיה מעורבת בעזה ביום שאחרי, מפאת המתינות שלה.