פריצת דרך: חוקרים הצליחו לייצר סוללות - מפסולת תעשייתית 
(צילום: asharkyu/shutterstock)

חדשות בעולם

פריצת דרך: חוקרים הצליחו לייצר סוללות - מפסולת תעשייתית 

חוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן שבארה"ב הצליחו להפוך פסולת תעשייתית למקור אנרגיה יעיל וידידותי לסביבה, בפריצת דרך שעשויה לשנות את תחום אחסון האנרגיה

מנחם גלזר
הוספת תגובה
פריצת דרך: חוקרים הצליחו לייצר סוללות - מפסולת תעשייתית 
(צילום: asharkyu/shutterstock)
אא

במקום להסתמך על מתכות יקרות ונצלניות כמו ליתיום וקובלט, פיתחו החוקרים סוללה המשתמשת במולקולת פסולת בשם תחמוצת טריפנילפוספין.

ממה בעצם הצורך הזה נבע?כולנו יודעים שסוללות ליתיום, שנפוצות במכשירים חשמליים רבים כמו אופניים חשמליות, טלפונים ואפילו מכוניות - דורשות מינרלים נדירים שקשה מאוד לכרות אותם. זה לא רק בגלל הכסף הרב שנדרש לשם כך.

המינרלים הללו לעתים מזיקים לסביבה, ומכאן בעצם נבע הצורך למצוא תחליף לסוללות הליתיום ודומות לה. על פי הערכות, הביקוש לליתיום וקובלט יעלה בעשרות אחוזים בעשורים הקרובים בשל המעבר ההולך וגובר לשימוש באנרגיות מתחדשות ובכלי רכב חשמליים.

אבל מה יהיה אם באמת יצליחו למצוא סוללות שיהוו תחליף? זו הייתה שאלת המחקר שהובילה את החוקרים לצאת ולחפש, ובשבועות האחרונים, למרבה הפלא - גם להצליח למצוא. 

מעניין לציין שהפתרון נמצא באחד המקומות הכי פחות צפויים – פסולת תעשייתית שנמצאה מתאימה לאחסון אנרגיה. לדברי פרופסור ג'ון אנדרסון, שהוביל את המחקר: "המטרה שלנו הייתה ליצור פתרון שעונה על הצרכים האנרגטיים של העתיד, אך גם מתמודד עם אתגרי הקיימות של ההווה. במקום לזהם, אנחנו מנצלים משאב שכבר קיים ושלא נעשה בו שימוש."

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי