דרמה בדרום קוריאה: הנשיא המודח יון סוק יאול נעצר לאחר התבצרות ממושכת
(צילום: Gints Ivuskans/shutterstock/Atosan)

חדשות בעולם

דרמה בדרום קוריאה: הנשיא המודח יון סוק יאול נעצר לאחר התבצרות ממושכת

המעצר הדרמטי בסיאול הגיע לאחר שבועיים של מתיחות והתבצרות במעון. יון טען כי פעולות הרשויות 'אינן חוקיות', בעוד האופוזיציה מברכת על המהלך

אוריאל פדרמן
הוספת תגובה
דרמה בדרום קוריאה: הנשיא המודח יון סוק יאול נעצר לאחר התבצרות ממושכת
(צילום: Gints Ivuskans/shutterstock/Atosan)
אא

הרשויות בדרום קוריאה עצרו הלילה (שלישי) את הנשיא המודח יון סוק יאול, לאחר שבועיים של מאמצים ומתח גובר בבירה סיאול. המעצר התבצע בתום שעות ארוכות של עימותים בסביבת מעונו של יון, שבמהלכן הצליחו כוחות המשטרה לעקוף את המחסומים ולחדור פנימה.

יון, שהכריז בעבר על משטר צבאי שבוטל במהרה על ידי הפרלמנט, אמר כי בחר "להתייצב לתשאול כדי למנוע שפיכות דמים", אף שלדבריו פעולות הרשויות "אינן חוקיות". זמן קצר לאחר מכן נלקח למשרדי החקירה בסיאול.

כוחות משטרה והלשכה למאבק בשחיתות ניסו כבר במהלך הערב להיכנס למעון הנשיא, אך נתקלו בהתנגדות מצד היחידה לאבטחת הנשיא. הדיווחים מצביעים על כך שראש היחידה, קים סונג הון, נעצר במהלך האירועים, אך המשטרה הכחישה זאת. על מנת לחדור פנימה, נאלצו השוטרים לטפס על סולמות מעבר לאוטובוסים שהוצבו כמחסומים בכניסה למעון.

במקביל, מחוץ למעון התאספו מאות מתומכיו ומתנגדיו של יון. בין התומכים נמנו כ-30 מחוקקים ממפלגת השלטון שניסו לחסום בגופם את כניסת החוקרים. המשטרה, שפרסה יותר מאלף שוטרים באזור, ניסתה למנוע עימותים בין הקבוצות.

לאחר החדירה למעון, הודיעו עורכי דינו של יון כי הוא יסכים להתייצב לחקירה, אך דרשו את עזיבת הכוחות מביתו. עם זאת, המשטרה פעלה לעצור אותו במקום, כחודש וחצי לאחר שהכריז על משטר צבאי וכמעט שבועיים לאחר שנכשל הניסיון הראשון להביא למעצרו.

במפלגות האופוזיציה התקבל המעצר בברכה. מנהיג המפלגה הדמוקרטית, פארק צ'אן דה, אמר כי "זהו צעד ראשון לשיקום הסדר החוקתי, הדמוקרטיה ושלטון החוק".

הנשיא בפועל של דרום קוריאה, צ'וי סאנג-מוק, שמונה לאחר הדחתו של יון, ניסה להרגיע את המצב וקרא למניעת עימותים פיזיים בין רשויות המדינה. הוא ציין כי כל גורם שייקח חלק באירועים מצערים יישא באחריות.

יון סוק יאול, שהתבצר במעונו מאז 3 בדצמבר לאחר הכרזתו על משטר צבאי שבוטל על ידי הפרלמנט, המשיך להתעקש כי פעולותיו היו הכרחיות לשמירה על ביטחון המדינה. עם זאת, המחוקקים הצביעו פה אחד על ביטול המשטר הצבאי ובהמשך על הדחתו. לאחר ההדחה, יון הבטיח "להילחם בכוחות הפועלים נגד המדינה" וסירב לעזוב את תפקידו עד למעצרו הלילה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי