רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

מרק תירס אסייתי: הסוד לטעמים של מסעדה אצלכם בבית
מרק תירס אסייתי: הסוד לטעמים של מסעדה אצלכם בבית (צילום: Elvita salman / Shutterstock)

מתכונים ואוכל

מרק תירס אסייתי: הסוד לטעמים של מסעדה אצלכם בבית

מרק תירס קליל עם נגיעות אסייתיות – השילוב המושלם בין מתוק למלוח, שמביא את הקסם של המזרח ישר לצלחת שלכם.

דוד שריקי
הוספת תגובה
מרק תירס אסייתי: הסוד לטעמים של מסעדה אצלכם בבית
מרק תירס אסייתי: הסוד לטעמים של מסעדה אצלכם בבית (צילום: Elvita salman / Shutterstock)
אא

יש משהו קסום במטבח האסייתי – פשטות שמשלבת עומק, מתיקות שמשתלבת עם מליחות, וכל ביס מרגיש כאילו הוא לוקח אותנו לטיול רחוק. מרק התירס הזה הוא בדיוק זה: קל להכנה, מלא בניחוחות ובטעמים שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם במסעדה מפנקת, אבל בנוחות של הבית.


מרכיבים (ל-4 מנות):

  • לבסיס המרק:

    • 2 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
    • 1 בצל קטן, קצוץ דק
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
    • 2 כוסות גרגרי תירס (טרי, קפוא או משומר – מה שיש בבית)
    • 4 כוסות מים או ציר ירקות/עוף
    • 2 כפות רוטב סויה (או לפי הטעם)
    • 1 כפית שמן צ'ילי (לא חובה, למי שאוהב טיפה חריפות)
  • להסמכה ולמרקם:

    • 1 כף קורנפלור מעורבבת עם 3 כפות מים קרים
    • 1 ביצה, טרופה היטב
  • לקישוט וטעמים:

    • בצל ירוק קצוץ
    • מעט כוסברה (לא חובה)
    • קמצוץ שומשום קלוי

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בניחוחות:
    בסיר בינוני, מחממים את שמן השומשום (או השמן הרגיל). מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום הכתוש ואת הג'ינג'ר המגורד, ומטגנים יחד עוד דקה – הריח שימלא את הבית ייקח אתכם הישר למטבח אסייתי מסורתי.

  2. מוסיפים את התירס והנוזלים:
    מכניסים את גרגרי התירס לסיר, מערבבים קלות, ואז מוסיפים את המים או הציר. מביאים לרתיחה עדינה.

  3. תיבול אסייתי:
    מוסיפים את רוטב הסויה ושמן הצ'ילי (אם משתמשים). מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, כדי שכל הטעמים יתאחדו.

  4. הסמכה מושלמת:
    מערבבים את הקורנפלור עם המים הקרים עד שאין גושים, ושופכים בהדרגה לתוך המרק תוך ערבוב מתמיד. נותנים למרק להתעבות מעט.

  5. נגיעות אחרונות:
    מביאים את המרק לרתיחה עדינה, ואז מוסיפים את הביצה הטרופה בהדרגה תוך ערבוב איטי בעזרת מזלג או כף – כך נוצרים "חוטי" ביצה עדינים שמוסיפים למרקם הייחודי.

  6. טועמים ומתקנים:
    טועמים את המרק ומוסיפים עוד רוטב סויה אם צריך. אפשר להוסיף מעט פלפל לבן או שחור לפי הטעם.


טיפ מיוחד:

  • רוצים להעשיר את המרק? הוסיפו חתיכות קטנות של חזה עוף מבושל או קוביות טופו מטוגן.
  • אפשר לטחון חלק מהתירס לפני ההוספה למרק, כדי לקבל מרקם קרמי עדין יותר.

איך מגישים?

מוזגים את המרק החם לקערות, מקשטים בבצל ירוק קצוץ, מעט כוסברה וקורט שומשום קלוי. לצד המרק, מומלץ להגיש אגרול קטן או קערת אורז לבן – זה כל מה שצריך לארוחה קטנה ומושלמת.

בתיאבון, ותיהנו מהמסע הקולינרי האסייתי!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב