רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

עוגת ט"ו בשבט המושלמת: לחה, מתובלת ומלאה בפירות יבשים ואגוזים
עוגת ט"ו בשבט המושלמת: לחה, מתובלת ומלאה בפירות יבשים ואגוזים (קרדיט: בינה מלאכותית)

ט"ו בשבט

עוגת ט"ו בשבט המושלמת: לחה, מתובלת ומלאה בפירות יבשים ואגוזים

ט"ו בשבט זה הזמן לאפות עוגה שמחברת לטעמי פעם – מתיקות טבעית, ניחוחות חמימים ומרקם עשיר. המתכון שכבש את המטבח הביתי עם פירות יבשים, אגוזים ותבלינים – בואו להכין ולהתאהב!

דוד שריקי
הוספת תגובה
עוגת ט"ו בשבט המושלמת: לחה, מתובלת ומלאה בפירות יבשים ואגוזים
עוגת ט"ו בשבט המושלמת: לחה, מתובלת ומלאה בפירות יבשים ואגוזים (קרדיט: בינה מלאכותית)
אא

ברוך הבא למטבח החמים שלי. ט"ו בשבט מתקרב, ואין כמו עוגה ביתית, מלאה בטוב הארץ, שתמלא את הבית בניחוחות חמימים ותזכיר לנו כמה שפע וברכה יש בפירות שניתנו לנו.

העוגה הזו נולדה אצלי אחרי שטעמתי משהו דומה אצל סבתא. היא הייתה מספרת שכשהייתה ילד, היו מכינים עוגות עם מה שיש – ותמיד היה בבית מלאי של פירות יבשים ואגוזים. הם נתנו את המתיקות הטבעית, המרקם העשיר והניחוח שפשוט עושה חשק לכוס תה ליד. מאז, הפכה לעוגת הבית שלנו בט"ו בשבט – רכה, לחה, מתובלת בעדינות ומשלבת בתוכה בדיוק את מה שהחג הזה מסמל: חיבור לאדמה, לשורשים ולמסורת החמה של בית יהודי.

אז קדימה, בואו נאפה יחד עוגה שכל ביס ממנה הוא חגיגה של טעמים וזיכרונות.

עוגת פירות יבשים ואגוזים – חגיגה לט"ו בשבט

מצרכים

לתיבול ולאווירה:

  • 3 ביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר חום
  • ½ כוס שמן קוקוס או קנולה
  • ½ כוס סילאן טבעי
  • 1 כוס תה חזק (קינמון, צ'אי או תה שחור)

למרקם עשיר ומפנק:

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא (או רגיל)
  • ½ כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית ג’ינג’ר טחון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר

השחקנים הראשיים – הפירות והאגוזים:

  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • ½ כוס שקדים קצוצים
  • ½ כוס תמרים קצוצים
  • ½ כוס צימוקים כהים או בהירים
  • ½ כוס משמשים מיובשים חתוכים

אופן ההכנה

  1. משרים את הפירות היבשים בתה החם למשך כ-15 דקות, מסננים ושומרים את הנוזלים.
  2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
  3. מוסיפים את השמן, הסילאן והתבלינים, וממשיכים לערבב.
  4. מנפים פנימה את הקמחים, אבקת האפייה והסודה לשתייה, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
  5. מוסיפים את הפירות היבשים המסוננים ואת האגוזים, ומערבבים עם כף עץ בתנועות קיפול. אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף 2-3 כפות מנוזלי התה ששמרנו.
  6. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
  7. מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר או מזלפים מעט סילאן מעל.

טיפים ושדרוגים

  • ניתן להחליף את האגוזים באגוזי פקאן או לוז לקבלת טעמים מגוונים.
  • לגרסה עשירה במיוחד, אפשר להוסיף 2 כפות ריבת משמש או דבש טבעי.
  • אפשר לזגג את העוגה בזיגוג קליל של אבקת סוכר ומעט מיץ תפוזים.
  • קליית האגוזים לפני השימוש תעצים את טעמם ותוסיף קראנצ’יות נהדרת.

זו עוגה שמשתבחת עם הזמן, כך שאם תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה מיד, היא תהיה עוד יותר טובה למחרת. חג ט"ו בשבט שמח ומלא בטוב.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב