ברוך הבא למטבח שלי! ט"ו בשבט הוא חג של חיבור לארץ ישראל, לשורשים ולפירות המתוקים שהקב"ה בירך אותנו בהם. ואם כבר מתוק – למה לא ליהנות ממשהו טבעי, עשיר בטעמים ומלא באנרגיה טובה?
כדורי האנרגיה האלה הם בדיוק מה שצריך לנשנוש טעים ובריא: בלי סוכר מעובד, בלי מרכיבים מיותרים – רק פירות יבשים, אגוזים, ותבלינים שמחממים את הלב. מתיקות טבעית, קלות הכנה ותוצאה שמזכירה לנו כמה טוב יכול להיות אוכל פשוט ונכון.
כדורי אנרגיה טבעיים – ט"ו בשבט בנשמה
מצרכים (לכ-15 כדורים בינוניים)
- 1 כוס תמרים מג'הול רכים (אם הם קצת קשים – משרים במים חמימים ל-10 דקות)
- ½ כוס אגוזי מלך (או שקדים למי שאוהב טעם עדין יותר)
- ¼ כוס אגוזי לוז (לטעם אגוזי עמוק ומעט קלוי)
- 2 כפות קקאו טבעי משובח
- 1 כף טחינה גולמית איכותית (או שקדיה, למי שאוהב טעם אגוזי מודגש)
- ½ כפית קינמון (כי אין חג חורפי בלעדיו)
- קמצוץ מלח ים (שמאזן ומדגיש מתיקות טבעית)
- 1 כף שמן קוקוס (אופציונלי, אבל מוסיף רכות)
- 2 כפות קוקוס טחון / שומשום קלוי לציפוי
אופן ההכנה
- טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת גרגרית, אך לא דקה מדי.
- מוסיפים את התמרים, הקקאו, הטחינה, הקינמון והמלח, וטוחנים שוב עד שהתערובת אחידה ודביקה.
- אם התערובת פירורית מדי, מוסיפים כף שמן קוקוס או מעט מהמים שבהם הושרו התמרים.
- מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים כדורים בגודל ביס ומגלגלים בקוקוס טחון או בשומשום קלוי.
- מכניסים למקרר או לפריזר ל-15 דקות להתייצבות, ומגישים.
טיפים ושדרוגים
- אפשר להוסיף כפית אבקת חרובים לקבלת מתיקות טבעית עם עומק של טעם.
- אם רוצים מרקם קצת קריספי, אפשר להוסיף כפית זרעי צ’יה או שברי קקאו ניבס.
- לגרסה חמימה יותר – אפשר להוסיף מעט גרידת תפוז שתיתן ארומה חגיגית.
הכדורים האלו נשמרים במקרר עד שבוע (אבל מניסיון – הם מתחסלים עוד לפני). ביס אחד, ואתם מרגישים את כל השפע של ט"ו בשבט בפה.
שיהיה חג מלא מתיקות, בריאות ושמחה!