יהדות
החתונה של מיכל הייתה אמורה להיות הרגע הכי מרגש בחייה. אולם מפואר, שמלה מושלמת, חתן אוהב ומשפחה נרגשת. אבל שבוע לפני החתונה, משהו השתבש. פתאום צצו מתחים בין המשפחות, חילוקי דעות על סדר הישיבה, מוזיקה, ואפילו על האוכל. הוויכוחים הלכו והסלימו, והאווירה הפכה מתוחה כל כך עד שמיכל חששה שהחתונה כולה בסכנה.
אמא של מיכל הציעה לעצור לרגע את המירוץ, לקחת אוויר, ולארגן ערב הפרשת חלה. "לפני שאנחנו מנסות לפתור את זה במילים, ננסה לפתור את זה בתפילה," היא אמרה לה. מיכל, שלא הייתה רגילה למעמדים כאלה, הסכימה בהיסוס. הן הזמינו את החברות, הדודות, האחיות וגם את חמותה לעתיד. הרבנית שהנחתה את הערב דיברה על המשמעות של שלום בית עוד לפני שבכלל מתחילים לבנות אותו.
היא סיפרה על חלה, שלכאורה היא רק בצק פשוט, אבל יש בה סוד: היא תופחת, מתעצבת, דורשת סבלנות והשגחה. בדיוק כמו זוגיות. הפרשת החלה היא לא רק מצווה – היא רגע שבו אישה עוצרת, מתפללת ומבקשת על הבית שהיא עומדת להקים.
כשהגיע הרגע להפריש חלה, מיכל עצמה עיניים ולחשה בליבה תפילה פשוטה: "ריבונו של עולם, תן לי בית של אהבה. בית של שמחה. תן לנו לדעת להתגמש, לוותר, להבין זה את זו". אחרי הברכה, הנשים שרו יחד, דיברו, חיבקו זו את זו. הייתה אווירה אחרת באוויר.
למחרת קרה משהו מופלא. בלי הסברים, בלי ויכוחים נוספים, העניינים נרגעו. המשפחות הגיעו להבנות, המתח התפוגג, והחתונה התקיימה בשמחה גדולה. מיכל ידעה שזה לא במקרה.
הפרשת חלה לכלה היא הרבה מעבר לטקס מסורתי. זה רגע של חיבור, של בקשה, של אמונה. לפני שכלה נכנסת תחת החופה, לפני שהיא מקימה את ביתה, היא עוצרת ומבקשת שהבית הזה יהיה מלא ברכה. כי לפעמים, עוד לפני שמסדרים את השולחנות והכיסאות באולם – צריך קודם לסדר את הלב.
גם אתן יכולות לחוות את הקסם המיוחד הזה! אנחנו מזמינות אתכן להצטרף אלינו לערבי הפרשת חלה מרגשים ומעצימים – ללא עלות וללא התרמה. צרו קשר עוד היום ותהיו חלק מהחוויה המופלאה הזו.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו