מתכונים ואוכל
בחורף הגוף שלנו משתוקק לאוכל מחמם, מזין ומלא באנרגיה. בדיוק בשביל זה יצרנו שילוב מושלם של סלט חורפי עשיר בטעמים לצד שייק ירוק מחמם ומזין. הסלט משלב סלק וגזר צלויים, עדשים ירוקות, גבינת עיזים (למי שאוהב), אגוזים קלויים ורוטב בלסמי מתקתק, ליצירת מנה משביעה, בריאה וצבעונית. לצדו, השייק הירוק החורפי עם בננה, תפוח, תרד, חמאת שקדים וקינמון ייתן לכם בוסט של ויטמינים, חום טבעי ואנרגיה להתחיל את היום כמו שצריך. זה לא רק טעים – זו הדרך הבריאה והמחזקת ביותר לפתוח בוקר קר!
מרכיבים:
- 2 סלקים בינוניים, צלויים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים צלויים, חתוכים לרצועות
- 1/2 כוס עדשים ירוקות מבושלות
- 50 גרם גבינת עיזים (אופציונלי)
- חופן אגוזי מלך קלויים
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, ערבבו את הסלק, הגזר והעדשים.
2. בקערית נפרדת, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב שמן הזית, החומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל.
3. צקו את הרוטב על הסלט וערבבו היטב.
4. פזרו מעל את גבינת העיזים (אם משתמשים) ואת אגוזי המלך.
5. הגישו כשהסלט עדיין פושר ועברו להכנת השייק.
מרכיבים:
- 1 בננה בשלה
- 1 תפוח קטן
- חופן עלי תרד או קייל (בגידול נקי מתולעים ובשטיפה היטב על פי הוראות הכשרות)
- 1 כף חמאת שקדים
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כוס "חלב" שקדים חמה (לא רותח)
- 1 כף אבקת חלבון (לא חובה)
אופן ההכנה:
- חממו מעט את חלב השקדים, כך שיהיה חמים אך לא רותח.
- הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר.
- טחנו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- שתו מיד כשהמשקה עדיין חמים ותיהנו!
בתיאבון!
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו