רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

אוזני המן במילוי מלוח – כי מי אמר שחייבים מתוק?
גם לכם נמאס מהמילויים המתוקים? (צילום: HalynaRom/shutterstock)

מתכונים ואוכל

אוזני המן במילוי מלוח – כי מי אמר שחייבים מתוק?

אם נמאס לכם מהמילויים המתוקים ורוצים לגוון עם טעמים מפתיעים – אוזני המן מלוחות הן בדיוק בשבילכם

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
אוזני המן במילוי מלוח – כי מי אמר שחייבים מתוק?
גם לכם נמאס מהמילויים המתוקים? (צילום: HalynaRom/shutterstock)
אא

שילוב מושלם של בצק פריך וזהוב עם מלית גבינות עשירה, עשבי תיבול ארומטיים וטוויסט ייחודי הופך את האוזני ההמן האלה לנשנוש מושלם לפורים – וגם סתם כך, ליד הקפה או היין.

מרכיבים:


לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- קורט מלח
למילוי:
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 כפות עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, אורגנו – או מה שאוהבים – כמובן מגידול נקי מתולעים)
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או בקערה, מערבבים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים ביצה ולשים עד ליצירת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה להתייצבות.
2. מערבבים את גבינת הפטה, המוצרלה, עשבי התיבול ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מרדדים את הבצק לעובי של כ־3 מ"מ וחותכים עיגולים באמצעות כוס או חותכן.
4. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת משולש, תוך הידוק הקצוות היטב.
5. מסדרים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 12־15 דקות, עד להזהבה יפה.

מצננים מעט ומגישים. בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב