רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

הטרנד הבריאותי שתופס תאוצה – ויכול לשנות לכם את היום
אדם שותה קפיר. (צילום: grok)

בריאות

הטרנד הבריאותי שתופס תאוצה – ויכול לשנות לכם את היום

קפיר, המשקה המותסס שנחשב פעם ליוגורט נישתי, הופך לאחד מהכוכבים הגדולים של עולם הבריאות. האם הוא באמת שווה את ההייפ?

נעם ברקאי
הוספת תגובה
הטרנד הבריאותי שתופס תאוצה – ויכול לשנות לכם את היום
אדם שותה קפיר. (צילום: grok)
אא

בעידן שבו יותר ויותר אנשים מפחיתים צריכת חלב, יש משקה אחד שמפתיע וחוזר לככב בתפריט – קפיר. המשקה המותסס הזה, שנחשב בעבר לנישה בריאותית מצומצמת, זוכה לפופולריות מחודשת בזכות ההשפעות החיוביות שלו על מערכת העיכול.

בהתחלה, לא ממש נמשכתי לרעיון של קפיר. יוגורט נוזלי וחמצמץ? נשמע יותר כמו תרופה מאשר פינוק. אבל ככל שצברתי יותר ידע על חשיבות חיידקי המעי לבריאות הכללית, ומחקרים הצביעו על הקשר שלהם לתהליכים כמו שיפור מצב הרוח, איכות השינה ובריאות הלב – החלטתי לתת לו צ'אנס.

קפיר הוא למעשה גרסה עשירה ומגוונת יותר של יוגורט. ד"ר מייגן רוסי, מומחית למערכת העיכול, מסבירה שהוא מכיל מגוון רחב של חיידקים טובים ושמרים, מה שהופך אותו למועמד מוביל לשיפור איזון החיידקים במעי. מחקרים מראים שקפיר עשוי לעזור בניהול משקל, להפחית דלקות בגוף ולתרום לבריאות הלב.

לאור היתרונות הבריאותיים, החלטתי לנסות – ושתיתי קפיר מדי יום במשך חודש. בחרתי בכמה טעמים שונים, כולל גרסאות מועשרות בחלבון, קפיר בטעם תות ואפילו כזה עם דבש ופריחת תפוזים. הופתעתי לגלות שאני דווקא נהנה ממנו – ובעיקר, מההשפעות שלו. אחרי כמה שבועות הרגשתי יותר אנרגטי, תחושת השובע שלי התארכה, ועור הפנים שלי נראה בריא יותר.

המומחים ממליצים לשתות בין 100 ל-200 מ"ל קפיר ביום, בהתאם למטרה – על קיבה ריקה כדי לשפר את העיכול, או אחרי הארוחה כדי להאריך את תחושת השובע. אני בחרתי להתחיל את הבוקר שלי עם כוס קטנה.

בהתחלה המרקם היה קצת מוזר – סמיך יותר מחלב אבל נוזלי יותר מיוגורט – וגם הריח דרש הסתגלות. אבל עם הזמן התרגלתי, ואפילו התחלתי לחבב אותו.

מי שרגיש ללקטוז יכול לנסות קפיר מים, שמבוסס על התססת מים ממותקים במקום חלב. לאנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת או כאלה העוברים טיפולים רפואיים, עדיף לבחור במוצר קנוי מאשר להכין בבית, כדי למנוע סיכון לזיהום.

כדי להימנע מסוכר מיותר, מומלץ לבדוק את רשימת הרכיבים – יש מותגים שמוסיפים תמציות פרי במקום פרי אמיתי, או מחזקים את הקפיר בסוכרוז ומסמיכים לא נחוצים.

לפי מחקרים עדכניים, קפיר עשוי להפחית דלקות בגוף, לתרום לאיזון רמות הסוכר והשומנים בדם ואפילו לתמוך במערכת החיסון.

אז האם זה שווה את המקום בתפריט היומי? בהתחשב בכך שהוא עשיר בפרוביוטיקה, קל להשיג אותו ולא דורש מאמץ מיוחד – נראה שכן. אני, לפחות, כבר הפכתי לאחד המעריצים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב