יהדות
התשובה נעוצה בדברי חכמינו הקדושים: חודש אדר הוא זמן מיוחד עבור עם ישראל, שכן בו התרחש נס פורים. אבל למעשה, כל החודש מתאפיין במזל מיוחד עבור עם ישראל, ולא רק ימי הפורים עצמם. לכן, השמחה מתחילה מיד בתחילת החודש, משום שהחודש כולו מסמל את הישועה והנס שנעשו לאבותינו.
חכמינו ז"ל מלמדים אותנו שאדם הניצב בפני דין, הליך משפטי, עם גוי – כדאי לו לכוון את המועד לחודש אדר. הסיבה לכך היא שבחודש זה מזלם של ישראל מתעלה. אפשר להבין את הרעיון בהשוואה לחודש אב: כשם שאנו ממעטים בשמחה מתחילת חודש אב, ולא רק בתשעה באב עצמו, מפני שהחורבן הטביע את חותמו על החודש כולו, כך גם בחודש אדר – השמחה מתחילה כבר מראש חודש, ולא רק בפורים.
כאשר אדם מרבה בשמחה החל מראש חודש אדר, הוא לא רק מקיים את דברי חז"ל, אלא גם מכין את עצמו באופן הדרגתי לקראת השמחה הגדולה של חג הפורים. הרי, אי אפשר להגיע לשמחה אמיתית ברגע אחד, ולכן חכמינו ציוו עלינו להכין את עצמנו.
בספרים הקדושים מודגש כי השמחה היא הכלי הגדול ביותר לקבלת הברכה. זאת אומרת, אחד הכלים המרכזיים לקבלת האור הגדול של חודש אדר, שהוא חודש של ניסים ונפלאות, הוא עצם היציאה מהעצבות והחשיבה השלילית. עלינו להתחיל להתרגל ולחנך את עצמנו לראות את הטוב שבנו, את הטוב שבסביבתנו, ואת הטוב שבעם ישראל בעזרת ה' יתברך.
כך נהפוך להיות כלי המחזיק ברכה – כפי שמלמדים אותנו חז"ל הקדושים, "אין השכינה שורה אלא מתוך שמחה". לכן, חודש אדר הוא חודש המסוגל להשגת אלוקות, והכלי המרכזי להשגת מעלות אלו הוא השמחה.
שעות אחרונות - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו