רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

לימונדה כחולה שמשנה צבע – המשקה הטבעי שידהים אתכם
(צילום: Goskova Tatiana/shutterstock)

לייף סטייל

לימונדה כחולה שמשנה צבע – המשקה הטבעי שידהים אתכם

בלי צבעי מאכל ועם טריק פשוט, תוכלו להכין לימונדה מיוחדת שמשנה את צבעה ברגע. כך תפתיעו את האורחים עם משקה מרענן ומרהיב

נעם ברקאי
הוספת תגובה
00:00
03:13
האזינו לכתבה 3 דקות
colbass.com
לימונדה כחולה שמשנה צבע – המשקה הטבעי שידהים אתכם
(צילום: Goskova Tatiana/shutterstock)
אא

יש משהו בלימונדה קרה שמשדר טוהר, פשטות ורעננות. טעמים נקיים של לימון חמצמץ, מתקתקות עדינה ומים צלולים שמרווים את הצמא. אבל אם רוצים להוסיף לה קצת קסם – הופכים אותה לכחולה. לא עם צבעי מאכל מלאכותיים, אלא עם טריק טבעי שיפתיע את כל מי שיטעם.

הסוד? פרחי אפונת הפרפר (Butterfly Pea Flower) – צמח טבעי שברגע שהוא פוגש חומצה כמו מיץ לימון, הוא משנה את צבעו מכחול עמוק לסגלגל. השילוב של צבע מרהיב עם טעמי הלימונדה הקלאסית יוצר משקה חגיגי, מיוחד ומרענן שמתאים בדיוק לימי קיץ חמים, לאירוח מפתיע או סתם כשמתחשק משהו אחר.

מצרכים:

  • 4 כוסות מים קרים
  • 2 כפות פרחי אפונת הפרפר (Butterfly Pea Flower) מיובשים
  • ½ כוס מיץ לימון טרי (סחוט מלימונים אמיתיים)
  • ⅓ כוס סוכר או דבש (לפי הטעם)
  • קוביות קרח בשפע
  • פרוסות לימון ודובדבנים לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפרחים הכחולים – מרתיחים 1 כוס מים ושופכים לתוכה את פרחי אפונת הפרפר. משרים למשך 5-10 דקות עד שהמים מקבלים צבע כחול עמוק, ואז מסננים.
  2. מכינים את הבסיס – בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר או הדבש עם 3 כוסות מים קרים עד שהם נמסים לגמרי. מוסיפים את מיץ הלימון הטרי.
  3. הקסם קורה – יוצקים את תמצית הפרחים הכחולים אל תוך הלימונדה ומערבבים קלות. ברגע שהנוזלים נפגשים, הצבע משתנה בהדרגה מכחול לסגלגל עדין.
  4. הגשה חגיגית – מוזגים לכוסות מלאות קרח, מוסיפים פרוסת לימון ודובדבן לכל כוס, ונהנים מהיופי ומהטעם המרענן.

טיפים ושדרוגים:

  • למי שאוהב לימונדה מוגזת, אפשר להוסיף מי סודה במקום חצי מכמות המים.
  • רוצים לשמור על הכחול בלי להפוך אותו לסגול? הוסיפו את מיץ הלימון רק בכוס האישית, ותראו איך הצבע משתנה לכל אחד בצורה שונה.
  • אפשר להקפיא את חליטת הפרחים בקוביות קרח ולשחרר אותן למשקה בהדרגה – כך השינוי בצבע יהיה איטי ומרהיב עוד יותר.
  • להמתקה טבעית ובריאה יותר, אפשר להשתמש בסירופ אגבה או סירופ מייפל עדין.

לימונדה כחולה היא לא רק משקה – היא חוויה. כשרואים את הצבעים מתחלפים בכוס, מרגישים כאילו יש קצת קסם בתוך כל שלוק. זה יפה, טעים, טבעי ומרענן, בדיוק כמו שמשקה קיץ אמור להיות.

לחיים ולרעננות!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: מתוך הפרשה עם הרב יצחק זילברשטיין
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב