רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

למה הכלים נשארים מלוכלכים? כנראה שאתם עושים את הטעויות האלה
גבר שוטף כלים. (צילום: limpido/shutterstock)

לייף סטייל

למה הכלים נשארים מלוכלכים? כנראה שאתם עושים את הטעויות האלה

שטיפת כלים אמורה להיות פשוטה – אבל הטעויות הקטנות האלו מונעות מהכלים לצאת באמת נקיים. כך תימנעו מהן בקלות

נעם ברקאי
הוספת תגובה
00:00
02:14
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
למה הכלים נשארים מלוכלכים? כנראה שאתם עושים את הטעויות האלה
גבר שוטף כלים. (צילום: limpido/shutterstock)
אא

 יש מישהו שאוהב לשטוף כלים? כנראה שלא. ועדיין – כולנו מוצאים את עצמנו פעם ביום לפחות עומדים מול כיור מלא כלים, שאריות מזון ומים עומדים. ריח לא משהו, מראה לא סימפטי – ובואו נודה באמת, לפעמים זה מרגיש כאילו הכלים מתרבים לבד בלילה.

אז אם כבר חייבים לשטוף כלים – בואו נוודא שאנחנו עושים את זה נכון. מתברר שיש כמה טעויות נפוצות שאנחנו עושים – והן בדיוק מה שהופך את המטלה המעצבנת הזו למורכבת ומעייפת יותר ממה שהיא צריכה להיות. שמירה על כמה כללים פשוטים יכולה לחסוך לכם זמן, מאמץ – ואפילו לשפר את רמת ההיגיינה במטבח.

ספוג מלוכלך – האויב השקט

הוא שם, תמיד ליד הכיור, מחכה לכם. אבל כמה מכם באמת מקפידים לנקות את הספוג? לפי האתר של מרתה סטיוארט, ספוגים מלוכלכים הם כר פורה לחיידקים וריחות רעים – ממש לא משהו שאתם רוצים ליד הכלים הנקיים שלכם.

אז מה עושים?

  • שטפו את הספוג אחת לכמה ימים במים חמים וסבון.
  • העבירו אותו מדי פעם במיקרוגל לחיטוי – 30 שניות יספיקו.
  • ובקיצור – אם הספוג מתחיל להריח מוזר או נראה עייף – זה סימן שהגיע הזמן להחליף אותו.

שטיפה מוקדמת לפני מדיח – אפשר לוותר

תאמינו או לא – לשטוף את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח זה פשוט מיותר. חומרי הניקוי של המדיח מתוכננים במיוחד כדי להתמודד עם שאריות מזון – ואם הכלים נקיים מדי, החומר לא יצליח לעבוד כמו שצריך.

אז מה כן לעשות?

  • פשוט לגרד בעדינות שאריות גדולות של מזון – וזהו.
  • אל תדאגו – המדיח כבר יעשה את השאר.

יותר מדי סבון – זה רק עושה נזק

יש לכם תחושה שככל שתוסיפו יותר סבון – הכלים יהיו נקיים יותר? אז זהו, שלא. כמות גדולה מדי של סבון יכולה להשאיר שכבה דביקה על הכלים – וגם לבזבז חומר יקר.

איך משתמשים נכון?

  • בכיור – מספיקות כמה טיפות של סבון איכותי.
  • במדיח – פשוט עקבו אחרי ההוראות שעל האריזה.
  • וחשוב – אל תשתמשו בסבון כלים רגיל במדיח – זה עלול להרוס אותו.

כיור מלוכלך – נקי כלים במקום מלוכלך? לא תודה

שמים לב שהכיור עצמו מלא לכלוך ושאריות מזון? תחשבו רגע – מה הטעם לשטוף כלים בכיור מלוכלך?

מה עושים?

  • לפני שמתחילים לשטוף – תנו לכיור שטיפה זריזה עם מים חמים וסבון.
  • אל תשכחו לנקות גם את פתח הניקוז – שם מצטברים רוב הריחות הרעים.
  • אם אתם שוטפים במדיח – אל תשכחו לנקות גם אותו מדי פעם.

טמפרטורת מים – לא קר מדי, לא חם מדי

שימוש במים חמים מדי יכול לפגוע בעור הידיים – וגם בכלים העדינים. מצד שני, מים קרים מדי פשוט לא עושים את העבודה.

מה המומלץ?

  • מים חמימים – מספיק חמים כדי להמיס שומנים, אבל לא כאלה שיגרמו לכם לכוויה.
  • ואם יש לכם מדיח – תנו לו לעשות את העבודה בטמפרטורה שהוא מתוכנן אליה.

אחסון כלים לפני ייבוש – טעות קלאסית

הוצאתם את הכלים מהמדיח או סיימתם לשטוף ידנית – והם עדיין לחים? אם אתם מכניסים אותם ישר לארון – אתם מזמינים בעיות.

אז מה עושים?

  • תנו לכלים להתייבש באוויר – או נגבו אותם במגבת נקייה.
  • כלים לחים בארון עלולים לפתח עובש – וזה ממש לא מה שאתם רוצים במטבח.

העמסת יתר של המדיח – אל תדחסו

נכון, זה מפתה לדחוף עוד צלחת, עוד כוס – אבל צפיפות יתר במדיח פוגעת באיכות השטיפה. כשכל הכלים צמודים מדי, המים וחומר הניקוי פשוט לא מגיעים לכל מקום.

אז מה עושים?

  • סדרו את הכלים כך שהזרועות של המדיח יוכלו לנוע בחופשיות.
  • אם נשארו כלים – פשוט תפעילו סיבוב נוסף. עדיף ככה מאשר להוציא כלים מלוכלכים.

לא כל הכלים מתאימים למדיח

מכירים את זה שאתם מוציאים קרש חיתוך מעץ מהמדיח – והוא מעוות לגמרי? יש כלים שפשוט לא נועדו לשטיפה במדיח.

מה לא מכניסים למדיח?

  • קרשי חיתוך מעץ – מים חמים עלולים לגרום להם להתנפח ולהיסדק.
  • כלי קריסטל – המדיח עלול לשבור או לשרוט אותם.
  • סירים ומחבתות עם ציפוי טפלון – חום גבוה עלול לקלקל את הציפוי.

לסיכום – שטיפת כלים זה לא סיפור

אף אחד לא אוהב לשטוף כלים – אבל אם כבר חייבים לעשות את זה, לפחות נעשה את זה כמו שצריך. ספוג נקי, מים בטמפרטורה הנכונה, מדיח לא עמוס מדי – ופתאום המטלה המעצבנת הזו תרגיש קצת פחות מעיקה.

אז בפעם הבאה שאתם עומדים מול כיור מלא כלים – תזכרו: לא צריך להגזים עם הסבון, אין צורך לשטוף לפני המדיח – והכי חשוב, תנו לכלים זמן להתייבש כמו שצריך. זה אולי לא יהפוך את שטיפת הכלים לתחביב – אבל לפחות תדעו שאתם עושים את זה כמו מקצוענים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: מתוך הפרשה עם הרב יצחק זילברשטיין
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב