לקראת שבת
למה האוכל של שבת תמיד מריח יותר טוב?
תשובה
מנהג ישראל לומר בפה מלא "לכבוד שבת" על כל דבר שקונים או מכינים לשבת. כשאנחנו אומרים כך אנו מחילים את קדושת השבת על אותו הדבר.
מסופר בגמרא שפעם שאל הקיסר את רבי יהושע בן חנניה: "למה האוכל של שבת מריח כל כך טוב?" ענה לו רבי יהושע: "משום שיש לנו תבלין מיוחד ושבת שמו!"
ה"בן איש חי" פירש כי הדיבור פועל יותר ממעשה – משום שהדיבור יוצא מהלב. לכן, קדושת השבת שנכנסת באוכל נקראת "תבלין" - שזה אותיות "תני לב". כאילו אומרים לעקרת הבית: תשימי לב ותכווני שהבישולים הם לכבוד שבת!
בספר "דבר בעיתו", כתב רבי מרדכי ששון לפני שקונים משהו לשבת, כדאי להגיד בפה "הנה אני קונה את זה לכבוד שבת". כך הקדושה של שבת מתפשטת על מה שקנינו, והריח הטוב שלו הופך להיות כמעט רוחני!
לכן, כשהולכים לקנות דברים לשבת, טוב להגיד: "הנני הולך לקנות לכבוד שבת לתקן שורש מצווה זו במקום עליון" (כך כתוב ב"משנה ברורה", ב"כף החיים" ובספר "שיבת ציון").
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו