רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

המבצע הסודי של סין: תוכנית הפלישה לטייוואן נחשפת
נשיא סין שי ג'ינפינג. (צילום: Gil Corzo/shutterstock)

חדשות בעולם

המבצע הסודי של סין: תוכנית הפלישה לטייוואן נחשפת

תרגילי מצור, מתקפות סייבר, פגיעה בכבלי תקשורת – והחשיפה של דוברות הענק שמעבירות טנקים בים • האם העולם עומד בפני מלחמה שקטה?

תומר כהן
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com כתבה זו תועבד בפעם הראשונה |
המבצע הסודי של סין: תוכנית הפלישה לטייוואן נחשפת
נשיא סין שי ג'ינפינג. (צילום: Gil Corzo/shutterstock)
אא

במה שנראה כהסלמה נוספת במתיחות האזורית, סין ממשיכה להרחיב את פעילותה הצבאית סביב טייוואן. על רקע תרגילים ימיים ואוויריים אינטנסיביים, נחשפים כעת אמצעים חדשים שפותחו במיוחד לצורך אפשרי של פעולה צבאית באי.

על פי דיווחים ממקורות זרים, סין פועלת להרחבת כוחה הימי באמצעות כלי שיט ייחודיים – דוברות ענק שנועדו להעברת טנקים וציוד לחימה כבד דרך נתיבי מים. צילומי לוויין מהעת האחרונה מצביעים על תרגול מבצעי נרחב של הספינות הללו, ככל הנראה כחלק מהכנה לתרחיש של פלישה אפשרית.

"מדובר בהיערכות ממוקדת היטב, לא רק בהרתעה", אמר חוקר בכיר בתחום הביטחון הימי. "סין מאותתת לעולם שהיא נערכת ברצינות לכל תרחיש".

בתוך כך, תרגילים יומיים כמעט של הצי הסיני כוללים מצור ימי מדומה על טייוואן, עם השתתפות של עשרות כלי טיס, מטוסי קרב ומל"טים. הצי הסיני, שמונה כיום מעל 370 כלי שיט, צפוי להגיע ל-425 עד שנת 2030 – נתון שממחיש את מגמת ההתרחבות הברורה של בייג'ינג.

גם בזירה הסמויה מהעין – לוחמת הסייבר – נרשמת עלייה בפעילות. תרגילים אחרונים כללו ניסויים בקטיעת כבלי תקשורת תת-ימיים המחברים את טייוואן לעולם. ספינות מסחר סיניות תועדו כשהן גוררות עוגנים בקרבת מוקדי הכבלים, ובמקביל פורסם מידע על כלי שיט ייעודי שפותח במיוחד למשימה זו.

בנוסף, על פי מקורות בטאיוואן, כמעט כל פעילות צבאית סינית מלווה בגל של מתקפות סייבר שמכוונות למערכות פיקוד ובקרה, תשתיות תקשורת ואפילו מוסדות פיננסיים.

תרחיש נוסף שנשקל בקרב מומחים הוא אפשרות של סגר ימי כלכלי, לפני כל פעולה צבאית ישירה. טייוואן תלויה בכ-96% ממשאבי האנרגיה שלה ביבוא, וכן בכ-70% מהתצרוכת החקלאית. במצב כזה, סין עשויה למנוע גישה לנמלי האי ולהפעיל לחץ כלכלי כבד – ללא שימוש ישיר בנשק.

בצל ההתפתחויות, מדינות המערב עוקבות בדריכות. בשלב זה, השאלה המרכזית איננה רק האם תתרחש פעולה צבאית – אלא מתי, ובאיזו מתכונת תתבצע.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: נקודת האור עם הרב עידו סממה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב