רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

הלך לעבודה – ולא חזר: משפחת מטפל סיעודי שנפטר מקורונה תפוצה ב־630 אלף ש"ח
קורונה. (צילום: angellodeco/shutterstock)

בריאות

הלך לעבודה – ולא חזר: משפחת מטפל סיעודי שנפטר מקורונה תפוצה ב־630 אלף ש"ח

המעסיקים לא עדכנו כי אחד הדיירים חולה – והוא נחשף לנגיף ונפטר. לאחר מאבק משפטי, הושגה פשרה יוצאת דופן המוכרת באחריות מקום העבודה להדבקה קטלנית בקורונה

אלעד צור
הוספת תגובה
הלך לעבודה – ולא חזר: משפחת מטפל סיעודי שנפטר מקורונה תפוצה ב־630 אלף ש"ח
קורונה. (צילום: angellodeco/shutterstock)
אא

א', בן 65, עבד כמטפל סיעודי באחד מבתי האבות במרכז הארץ. הוא הגיע למשמרת נוספת ככל שגרה – אך איש לא טרח ליידע אותו שאחד הדיירים שבטיפולו מאובחן כחיובי לקורונה ומפתח תסמינים. רק בתום המשמרת, לאחר ששהה בקרבת החולה וסיפק לו טיפול צמוד, שאל אותו מנהלו בתדהמה מדוע טיפל בדייר שנמצא בבידוד.

השאלה הגיעה מאוחר מדי.

מהמשמרת – לבידוד, ומשם למחלקת טיפול נמרץ

בהמשך אותו יום קיבל א' הודעה רשמית ממשרד הבריאות: עליו להיכנס לבידוד. כמי שמתמודד עם סוכרת ונמנה עם קבוצת סיכון, הוא מיהר להיבדק – והתוצאה חזרה חיובית. תוך ימים ספורים החל לחוש ברע, וסבל מחום, בחילות, חולשה וסחרחורות.

בשלב מסוים הומלץ לו להישאר בביתו – אך מצבו הידרדר במהירות. שלושה ימים לאחר מכן, הוא פונה לבית החולים, שם אובחן במצב קשה. על פי הדו"ח הרפואי, הוא סבל מתסמינים משמעותיים של המחלה, אושפז במחלקת קורונה, ובהמשך הועבר למחלקת טיפול נמרץ כשהוא מונשם.

כשההידרדרות נמשכה, חובר למערכת האקמו – ניסיון אחרון להציל את חייו. שבוע וחצי לאחר האשפוז – הוא נפטר.

תביעה תקדימית – ופיצוי משמעותי

משפחתו של המנוח לא קיבלה את האירוע כתוצאה של "מזל רע". היא פנתה לעורכת הדין ענת קאופמן, מומחית בדיני נזיקין, והגישה תביעה נגד העמותה שמפעילה את בית האבות ונגד משרד הבריאות, בטענה לרשלנות חמורה ולחוסר אמצעי הגנה וסינון.

לאחר מאבק משפטי ממושך, הצדדים הגיעו לאחרונה להסכם פשרה שבמסגרתו תקבל המשפחה פיצוי של 630 אלף שקלים – סכום המשקף את הנזק הכלכלי ואת האובדן המשפחתי.

עו"ד קאופמן: "המקרה מעביר מסר ברור"

לדברי עו"ד קאופמן, מדובר במקרה נדיר שבו מוכרת אחריות של מקום עבודה להדבקה קטלנית בקורונה. "האתגר המשפטי המרכזי היה להוכיח קשר ישיר בין מקום העבודה לבין ההדבקה. אבל בנסיבות המקרה – כשברור שהעובד לא עודכן, לא הוגן ולא הוגן כראוי – יש מקום להכרה באחריות ברורה".

עוד הוסיפה: "זהו תמרור אזהרה. על כל מעסיק לוודא שהעובדים שלו מודעים לסיכונים, מקבלים מידע, ציוד, והגנה. במיוחד בתקופות של מגפה – חובת הזהירות מתחדדת".

לא רק סכום – גם תקדים

עורכי דין בתחום מציינים כי מדובר באחת הפשרות הראשונות מסוגה בישראל המכירה ברשלנות תעסוקתית בהקשר של הדבקה בקורונה. מעבר לסכום הפיצוי, יש כאן מסר משפטי וחברתי: במצבים שבהם העובד נחשף לסכנה בריאותית מבלי שננקטו אמצעי זהירות סבירים – על המעסיק לשאת באחריות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב