ביטחוני
משלחת המורכבת משורדי שבי ומשפחות חטופים צפויה לצאת בשבוע הבא לוושינגטון, במסגרת מאמץ נוסף לגייס תמיכה אמריקנית לחידוש המגעים לשחרור החטופים מעזה. המשלחת צפויה להיפגש עם בכירים בממשל האמריקני, בהם שליח הנשיא סטיב וויטקוף, במטרה להציב את נושא השבויים והנעדרים בראש סדר היום הבינלאומי. נכון להיום, 59 חטופים עדיין מוחזקים בעזה, מתוכם 24 מוגדרים כחיים.
על רקע היוזמות השונות המועלות על ידי קטאר ומצרים, הוריו של החייל החטוף אלון אהל שיגרו אמש מכתב בהול לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו התריעו על הידרדרות חמורה במצבו הבריאותי של בנם. "אלון סובל מפציעה קשה בעין שגרמה לו לעיוורון חלקי, רסיסים בגופו, והוא חשוף לאלימות והתעללות מצד שוביו. כעת הוא מוחזק לבדו בתוך מנהרה בעומק של 40 מטר מתחת לאדמה", נכתב.
ההורים, עידית וקובי אהל, ציינו כי שמעו עדות בגוף ראשון מפי שורד השבי אור לוי, ששוחרר בעסקה האחרונה יחד עם אלי שרעבי ואלי'ה כהן. לטענת המשוחררים, מצבו של אלון מוגדר "סכנת חיים מיידית". במכתבם לראש הממשלה כתבו: "אנו חיים בפחד מתמיד שהבשורה הקשה תגיע בכל רגע – שאלון לא שרד את פציעותיו."
לטענת המשפחה, חמאס הפר את השלב הראשון של הסכם החטופים, אשר קבע כי ישוחררו ראשית חטופים שמצבם הרפואי קשה. "חמאס שיקר והפר את ההסכם כאשר נמנע מלשחרר את אלון, למרות שמצבו עונה להגדרה ההומניטרית המוסכמת", הוסיפו ההורים. עוד דרשו כי כל סיוע הומניטרי לרצועת עזה יותנה בשחרור החטופים ובמתן טיפול רפואי מידי להם.
במקביל, נמשכים מאמצי התיווך מאחורי הקלעים. לפי גורמים המעורים בפרטים, מצרים וקטאר מציעות מתווים שונים לשחרור החטופים ולהפסקת אש הדרגתית. אחת ההצעות המצריות כוללת שחרור חמישה חטופים בשבוע, הפסקת אש למשך שבעה שבועות, חידוש הסיוע ההומניטרי ושחרור אסירים ביטחוניים. הצעה מקבילה מקטאר כוללת את שחרורו של החטוף עידן אלכסנדר בתמורה להצהרה אמריקנית על חידוש המו"מ.
למרות הדיווחים, בישראל לא התקבלו עדיין הצעות רשמיות, והדרג המדיני שב ומדגיש כי הוא מסרב להיכנס לשלב ב' של העסקה – במסגרתו נדרש נסיגת כלל כוחות צה"ל מהרצועה וסיום הלחימה.
ברקע הדברים, כינס אמש ראש הממשלה נתניהו התייעצות ביטחונית בהשתתפות ראש השב"כ רונן בר, הרמטכ"ל, ראש המוסד, שר הביטחון, שר האוצר, השר לביטחון לאומי וגורמים נוספים. בין היתר, דנו בהשלכות המדיניות והביטחוניות של היוזמות המצרית והקטארית ובאפשרות לחדש את הלחץ הצבאי בעזה.
על פי גורם פלסטיני שצוטט בכלי תקשורת ערביים, מתקיימות שיחות שקטות גם לקראת הפסקת אש שתיכנס לתוקפה במהלך חג הפסח וחג עיד אל-פיטר. עם זאת, לפי שעה אין פריצת דרך של ממש, והפערים בין הדרישות של הצדדים נותרים משמעותיים.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו