חדשות
בנק ישראל השיק היום (ראשון) מתווה חדש שיחייב את הבנקים הגדולים בישראל להקצות סכום כולל של 3 מיליארד שקלים להקלות עבור לקוחותיהם. המתווה, שנכנס לתוקף ב-1 באפריל, מגיע על רקע הרווחיות הגבוהה של הבנקים בשנת המלחמה והפערים המשמעותיים בין הריביות על פיקדונות והלוואות. ההקלות כוללות שיפור בתנאי הפיקדונות, הפחתת ריביות על יתרות חובה והקלות משמעותיות בהלוואות.
הבנקים יחלקו את הסכומים בארבעה מסלולים עיקריים:
ריביות על יתרות זכות ושיפור בתנאי הפיקדונות – 600 מיליון שקלים בשנה.
הקלות בהחזרי הלוואות ומשכנתאות – 400 מיליון שקלים בשנה.
הפחתת ריביות על אוברדרפט – 250 מיליון שקלים בשנה.
פטור מעמלות או הנחות לאוכלוסיות מסוימות – 250 מיליון שקלים בשנה.
ההטבות מיועדות בעיקר ללקוחות פרטיים ולעסקים קטנים, כשהן יוענקו אוטומטית, ללא צורך בהגשת בקשה. חיילי מילואים, תושבי הצפון והדרום, סטודנטים ועצמאים יקבלו הקלות נוספות בהתאם למיקוד של כל בנק.
בנק הפועלים: מענקים אוטומטיים של 250 שקלים לצעירים, סטודנטים וחיילי מילואים, פטור מעמלות לתושבי קווי עימות, מענק של 500 שקלים לעצמאים שנטלו הלוואות גדולות ו-1,000 שקלים לנוטלי משכנתאות גדולות.
בנק לאומי: ריבית של 2% על יתרות עו"ש, הפחתת ריבית על אוברדרפט ב-1%, והקלות בהחזרי הלוואות ומשכנתאות לנפגעי המלחמה.
בנק דיסקונט: החזרי ריבית ועמלות לעסקים קטנים ולמשרתי מילואים, שיכולים להגיע לכ-1,000 שקלים לרבעון.
המתווה נועד לתת מענה לביקורת הציבורית החריפה על רווחי השיא של הבנקים בשנה האחרונה, שהסתכמו ב-30 מיליארד שקלים. בנוסף, הוא הוצג כאלטרנטיבה להטלת מס נוסף על רווחי הבנקים, אותו מקדם משרד האוצר. בנק ישראל הדגיש כי ההקלות יועילו ישירות ללקוחות, בניגוד למהלך מיסוי כללי.
ההשפעות של המתווה צפויות להופיע כבר ברבעון הקרוב. כל בנק מחויב לפרסם באתרו את ההקלות שהוא מעניק, ולכן מומלץ לבדוק את תנאי החשבון שלכם ולברר אילו הטבות מגיעות לכם.
ימים אחרונים - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו