רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

נוהגים להחמיר, אבל מותר לילדים? כך פוסק מרן הגר"י יוסף
(צילום: DesignMarjolein/shutterstock/David Cohen 156)

הלכות כשרות

נוהגים להחמיר עם אבקת חלב נוכרי, אבל מותר לילדים? כך פוסק מרן הגר"י יוסף

למרות שהמנהג להחמיר ולא לאכול מוצרים עם אבקת חלב נוכרי – פוסקים רבים סבורים שאין בזה איסור מעיקר הדין. ואצל ילדים? שם דווקא יש מקום להקל?

הרב יצחק יוסף
הוספת תגובה
נוהגים להחמיר, אבל מותר לילדים? כך פוסק מרן הגר"י יוסף
(צילום: DesignMarjolein/shutterstock/David Cohen 156)
אא

לכבוד היקר והנעלה שלום רב,

בדבר שאלתך אם מותר לאכול מוצרים המעורבים בהם אבקת חלב נוכרי, האם מותר ליתנם לילדים קטנים?

עיין בספר "ילקוט יוסף" איסור והיתר, חלק ב'. שם ביארנו לגבי אבקת חלב של גויים שמערבים בשוקולד וכדומה, עם הכשר מהרבנות. והעלינו כי מעיקר הדין אין באבקת חלב נוכרי איסור משום חלב נוכרי, אחר שידוע שעושים אבקה זו מחלב פרות, וחוששים [היצרנים] לערב בו חלב בהמה טמאה. וכן דעת ה"חזון איש", בעל ה"זקן אהרן", "ציץ אליעזר", "אגרות משה", "ישכיל עבדי", "לבושי מרדכי", ועוד אחרונים. לכן, מותר לאכול שוקולד זה. אולם, עם כל זה - אנו נוהגים להחמיר בזה. אבל לקטנים יש להקל בשופי גם במיני מתיקה.

ועיין שם בהערה טעם ההלכה ונימוקיה, שיש לומר שגזרת חכמים היתה על חלב שחלבו גוי, אבל לא על תערובות של אבקה שמעורבת במוצר שלפנינו (ואין הנידון אם מותר לעשות אבקה, אלא אחר שהאבקה כבר נעשית), ונשאר רק החשש כשלעצמו דאולי מעורב בו חלב טמא. וכדי להוציא חשש זה, די במה שהרבנות מבררת שמדובר באבקה הנעשית מחלב פרות בלבד. זאת, בנוסף לכך שיש חוק מטעם המדינות [בהן מייצרים את האבקה] האוסר לערב סוגי חלב עם חלב פרות, ויש עונשים כבדים על כך, ו"מירתת", פוחדים. בצירוף סברת הפרי חדש שכאשר אין בהמה טמאה בעדר, לא חיישינן לתערובת חלב טמא. וכן אם החלב של בהמה וחיה טמאים יקר יותר, יש אומרים דבזה לא גזרו "שמא יערב חלב טמא". לכן להלכה מעיקר הדין אין לחוש בזה, [אך המנהג להחמיר, כאמור].ועיין שם עוד באריכות לבאר ענין זה. ועל כל פנים אברכים ובני תורה נוהגים חומרה בזה, ולא לאכול מוצר המעורב באבקת חלב נוכרי.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: לקראת שבת עם ראובן בן יוחנן
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב