בריאות
בסיפורו של סנטיאגו הקטן, תינוק מגואטמלה שנולד עם מום מולד מורכב בפנים, שזורים כאב, תקווה, אומץ, והרבה מאוד אהבה. הוא רק בן שלושה וחצי חודשים – וכבר עבר ניתוח מורכב לתיקון שפה וחיך שסועים, בזכות מערכת רפואית ישראלית ששילבה מקצועיות מדעית עם לב פתוח.
הוריו של סנטיאגו גילו את מצבו הרפואי עוד במהלך ההיריון, כשהיו עדיין במדינתם. במקום להמתין לאפשרויות המצומצמות שבמולדת, קיבלו החלטה יוצאת דופן: להגיע לישראל – וללדת סמוך למרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, אחד המרכזים הרפואיים המובילים בעולם בתחום הכירורגיה המשחזרת לילדים.
סנטיאגו נולד בשבוע ה-41 להריון, בניתוח קיסרי מתוכנן. עוד באותם ימים ראשונים לחייו, החל טיפול רפואי מקדים שמטרתו להכין את הרקמות לפעולה כירורגית – לרבות קירוב שולי השסע ועיצוב ראשוני של מבנה האף.
לאורך הדרך, התברר כי מדובר בילד עם אתגרים נוספים: רמות סוכר נמוכות מהנורמה וחוסר מולד בהורמון קורטיזול. בשל כך, טופל סנטיאגו גם במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת של המרכז, שם עבר בירור מקיף וטיפול תרופתי בהתאם.
בהגיעו לגיל שלושה וחצי חודשים, נותח סנטיאגו על ידי צוות מומחים בכירורגיה פלסטית ילדים – ד"ר איל קליש, מנהל היחידה לפלסטיקה במרכז שניידר, וד"ר דפנה יעקבי, רופאה בכירה ביחידה. הניתוח, שנמשך שעות ארוכות, כלל שלושה מרכיבים מרכזיים: תיקון שפה שסועה, סגירת החיך הקדמי, ותיקון ראשוני של מבנה האף.
ההחלמה, כך לפי גורמי בית החולים, עברה בהצלחה. כשבועיים לאחר הניתוח, עזבה המשפחה את ישראל – כשהם נושאים עמם תקווה גדולה. בעוד כחצי שנה, ישובו שוב – לניתוח המשלים לסגירת החיך האחורי, שנועד להבטיח לסנטיאגו יכולת דיבור תקינה בעתיד.
לדברי ד"ר דפנה יעקבי, ששימשה כגורם מלווה מרכזי בתהליך, "שסע בשפה ובחיך הוא מום שמתפתח בשלבי ההיריון הראשונים, כאשר תהליך האיחוי של רקמות הפנים אינו מושלם. הוא עלול להשפיע על תפקודים בסיסיים – כמו האכלה, דיבור, שמיעה, ולעיתים גם על הביטחון העצמי של הילד בהמשך חייו".
במרכזים רפואיים מתקדמים, מדגישה ד"ר יעקבי, נוהגים לטפל בילדים כאלה בגישה רב-תחומית, הכוללת כירורגים, קלינאי תקשורת, רופאי שיניים, פסיכולוגים ואנשי שיקום. "המטרה היא לא רק לתקן את הבעיה הפיזית – אלא להעניק לילד את מלוא היכולת לתפקד, להתפתח, ולחיות חיים מלאים".
המקרה של סנטיאגו הוא תזכורת נוספת לכך שרפואה אינה רק מדע – אלא גם שליחות. ההחלטה של משפחה זרה להגיע לישראל מתוך אמון ביכולות המקצועיות של המרכזים המקומיים – מעידה על המוניטין שמערכת הבריאות הישראלית צברה בזירה הבינלאומית, ובמיוחד בתחומים המורכבים של רפואת ילדים.
"זה מקרה מרגש במיוחד", מסכמת ד"ר יעקבי, "לא רק בשל האתגר הרפואי, אלא בשל המסירות של המשפחה, והאפשרות שניתנה לנו להיות שותפים בנתינה אמיתית. הענקנו לסנטיאגו התחלה טובה לחיים – ואנחנו כבר מצפים לראות אותו שוב, חזק יותר, מחייך יותר, בדרך להחלמה מלאה."
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו