בריאות
אירוע חריג ומדאיג התרחש בשבת האחרונה בשמורת נחל תבור: ילד בן 12, שטייל עם בני משפחתו באזור, הותקף על-ידי תן, שהתברר מאוחר יותר כנושא נגיף הכלבת. הילד נפצע באורח קל, טופל במקום, וחוסן מיד נגד המחלה הקטלנית. בדיקות המעבדה שבוצעו לאחר התקיפה איששו את החשד – בעל החיים היה נגוע בנגיף.
מדובר במקרה ה-27 מתחילת השנה – קצב חסר תקדים, שכבר כעת מהווה מחצית מכלל מקרי הכלבת שתועדו בישראל לאורך כל שנת 2024. אם יימשך קצב הדיווחים הנוכחי, שנת 2025 צפויה להסתיים עם למעלה ממאה מקרים – שיא שנשמע עד כה בלתי מתקבל על הדעת.
המקרה האחרון אינו מבודד. בשבועות האחרונים דווחו על מספר מוקדים נוספים של הידבקות: במושב גורן שבגליל המערבי נלכד בעל חיים נגוע, ובמקרה חריג נוסף, גור כלבים שנמסר לאימוץ ברמת הגולן נמצא נשא של נגיף הכלבת – לאחר שכבר עבר למשפחה מאזור השרון.
נתוני משרד הבריאות מצביעים על מגמה ארוכת טווח של התגברות במקרי הכלבת – עם שיאים שנרשמו בעבר, במיוחד בשנת 2017 (74 מקרים), אך העלייה הנוכחית מעלה סימני שאלה מדאיגים בקרב גורמי המקצוע.
בארגון הישראלי לרפואה וטרינרית קראו למשרד החקלאות ולרשויות המקומיות להאיץ את מבצעי החיסון, בעיקר באזורים המועדים לפורענות בצפון הארץ ובמזרח – שם תועדו רוב מקרי ההדבקה. הארגון הדגיש כי החיסון לכלבת אינו בגדר המלצה – אלא חובה על פי חוק.
בתוך כך, הציבור מתבקש לגלות ערנות – להימנע ממגע עם בעלי חיים בר, ולדווח מידית על כל התנהגות חריגה או מקרה נשיכה. משרד הבריאות חידד את ההנחיות לציבור, והזכיר: "כל מגע עם בעל חיים חשוד מחייב פנייה מידית ללשכת הבריאות המחוזית לקבלת טיפול מונע".
ימים אחרונים - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו