מוס שוקולד עם פירורי בצק אגוזים
מצרכים:
למוס:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 400 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
לבצק אגוזים:
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס אגוזים גרוסים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
- המסת השוקולד:
להמיס את השוקולד המריר יחד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חלקה. - הקצפת השמנת:
להקציף 400 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. - איחוד התערובות:
לקפל בעדינות את השוקולד המומס אל תוך הקצפת עד לקבלת מוס אחיד. - הכנת בצק האגוזים:
לערבב יחד את כל מרכיבי הבצק – קמח תפוחי אדמה, אגוזים גרוסים, ביצה ושמן – עד לקבלת תערובת אחידה.
לשטח בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, עד להזהבה קלה.
לצנן ולפורר. - הרכבת הקינוח: פזרו את שכבת פירורי בצק בתחתית כוס ההגשה, מזגו מעל את מוס השוקולד ופזרו שכבה נוספת של פירורים.
בהצלחה!