פסח
רשימת התרופות הכשרות לפסח לשנת תשפ"ה נבדקה ואושרה בידי הרבנות הראשית לישראל, בראשות הרבנים הראשיים לישראל, הראשון לציון הרב דוד יוסף שליט"א והרב קלמן בר שליט"א, יחד עם רב שירותי בריאות כללית, הרב מנחם לפקיבקר.
לפי ההנחיות ההלכתיות, הרשימה מתייחסת לכשרות תרופות לימי הפסח בלבד, ולא לכל ימות השנה. בהוראת הרבנים הראשיים, כל סוגי המשחות לשימוש חיצוני, טיפות עיניים ואוזניים, משאפים, תרסיסים, זריקות, פתילות, תכשירי חוקן, חומרי חיטוי ותכשירי אינהלציה – מותרים לשימוש בפסח ללא צורך בבדיקה פרטנית. ברשימה פורסמו רק תרופות שנלקחות דרך הפה: טבליות, כמוסות, סירופים, תרחיפים ותכשירים לחלל הפה.
לצד זאת, פורסמה גם רשימת תחליפי חלב אם ומזון רפואי לתינוקות המותרים לשימוש בחג, בעקבות פניות רבות מהציבור.
במערך ההיערכות לפסח נבדקו כלל התרופות הרשומות באתר משרד הבריאות, לצד תכשירים מתוך מאגרי מידע מקצועיים כמו ספר המדיק. בנוסף, עודכנה הרשימה בתרופות חדשות שאושרו לאחרונה במסגרת סל התרופות לשנה הנוכחית.
כל תרופה ברשימה מצוינת בצירוף צורת ההגשה שלה (טבליות, כמוסות, תרחיפים, סירופים וכו'). חשוב לציין כי תרופות שאושרו בשנה שעברה ייתכן ולא אושרו השנה – ולהפך. לכן אין להסתמך על רשימות קודמות ויש להתעדכן ברשימה הרשמית בלבד.
במקרים של תרחיפים או טבליות מציצה המכילים חומרי טעם, לא כל התכשירים אושרו, בשל חשש חמץ. עם זאת, ברבים מהמקרים ניתן למצוא תחליפים כשרים בצורת טבליות או כמוסות. ההמלצה היא לברר עם הרופא המטפל האם ניתן להמיר את התרופה לצורת הגשה חלופית הכשרה לפסח.
ומה עושים אם התרופה אינה מופיעה ברשימה? ההנחיה הברורה היא לבדוק מול הרופא האם קיים תחליף כשר לפסח. אם אין – והתרופה נדרשת לצורך רפואי חיוני, בפרט במצבים של טיפול כרוני – מותר ואף חובה לקחת את התרופה, בשל פיקוח נפש.
גם בתחום תוספי המזון והוויטמינים חלו הבהרות: כאשר מדובר בתוסף הנלקח ללא הוראת רופא, ניתן להימנע ממנו בימי החג. אך במקרים שבהם הוויטמינים חיוניים מבחינה רפואית, יש להתייעץ עם רופא ולבדוק אם הם מופיעים ברשימה.
באשר לתכשירים הומאופתיים – כיוון שרבים מהם כוללים רכיבים אלכוהוליים בחשש חמץ, ולרוב לא ניתן לברר את תכולתם באופן מדויק, לא פורסמה לגביהם רשימה מוסדרת. במקרים כאלו יש להיוועץ עם רב מוסמך.
כללית מסרה כי כלל המרכזים הרפואיים של הקופה נערכים לפסח בכפוף להנחיות הכשרות, תוך ביצוע ביעור חמץ, הכשרת מטבחים ושימוש בכלים ובמזון כשרים לפסח במהלך החג.
הציבור מתבקש לעיין ברשימת התרופות הרשמית ולעקוב אחר הנחיות הרופא והרבנות. מדובר במידע שנועד לסייע – אך אינו מחליף ייעוץ רפואי פרטני.
חג פסח כשר ושמח.
לרשימת התרופות הכשרות לפסח, לחצו >>> כאן
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו