פסח
למה אוכלים מרור בפסח?
תשובה
אנו אוכלים מרור בליל הסדר – זכר לכך שהמצרים מררו את חיי אבותינו במצרים.
והמנהג לקחת לאכילת המרור את החסה, מכיוון שהיא מזכירה את השעבוד – שהרי בתחילת גדילתה היא מתוקה יותר, ולאחר שעובר זמן – היא הופכת להיות מרה יותר ויותר.
וכך היה גם השעבוד במצרים – שהתחיל באופן קל יותר, ולאחר מכן הפך לעבודת פרך.
ובני אשכנז נוהגים לקחת לאכילת המרור חזרת – שהיא חריפה, ומערבים אותה עם סלק על מנת שניתן יהיה לאוכלה.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו