רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

למה אוכלים מרור בפסח?
למה אוכלים מרור בפסח? (צילום: David Cohen 156/shutterstock)

פסח

למה אוכלים מרור בפסח?

למה אוכלים מרור בפסח? הרב עזרא שקלים ראש הכולל "עמודי שלמה" בתל אביב, רב, דיין וחבר בבית הדין "למען אחי", עונה על השאלה

הרב עזרא שקלים
הוספת תגובה
למה אוכלים מרור בפסח?
למה אוכלים מרור בפסח? (צילום: David Cohen 156/shutterstock)
אא

למה אוכלים מרור בפסח?

תשובה

אנו אוכלים מרור בליל הסדר – זכר לכך שהמצרים מררו את חיי אבותינו במצרים.

והמנהג לקחת לאכילת המרור את החסה, מכיוון שהיא מזכירה את השעבוד – שהרי בתחילת גדילתה היא מתוקה יותר, ולאחר שעובר זמן – היא הופכת להיות מרה יותר ויותר.

וכך היה גם השעבוד במצרים – שהתחיל באופן קל יותר, ולאחר מכן הפך לעבודת פרך.

ובני אשכנז נוהגים לקחת לאכילת המרור חזרת – שהיא חריפה, ומערבים אותה עם סלק על מנת שניתן יהיה לאוכלה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: זהות יהודית עם הרב ינון קלזאן
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב