רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

 "הסוד לסדר חגיגי – בתקציב שפוי": מה שבאמת צריך לדעת לפני פסח
קניות לפסח. (צילום: בינה מלאכותית)

לייף סטייל

הסוד לסדר חגיגי בתקציב שפוי: מה שבאמת צריך לדעת לפני פסח

כשהמחירים מרקיעים, דווקא תכנון חכם ובחירות פשוטות יעשו את כל ההבדל

נעם ברקאי
תגובה אחת
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
 "הסוד לסדר חגיגי – בתקציב שפוי": מה שבאמת צריך לדעת לפני פסח
קניות לפסח. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

עם ישראל מתכונן לליל הסדר, אך השנה – יותר מתמיד – ההתארגנות לחג מלווה בתחושת לחץ כלכלי כבד. מחירי הבשר, הירקות, היין, הדגים והמוצרים היבשים נוסקים; יוקר המחיה נותן אותותיו כמעט בכל תחום – מחשמל ועד סלולר. אבל פסח, כידוע, אינו עוד חג בלוח השנה – אלא עמוד שדרה של זהות יהודית ומשפחתית, שמרבית הציבור ממשיך לציין באדיקות ובכבוד.
הבשורה: לא חייבים לשבור תוכנית חיסכון כדי לערוך סדר מכובד, עשיר ומרגש.

חכם השופינג – ולא רק בהגדה

הטעות הראשונה ברכישות לחג היא הקנייה המרכזית ברשת אחת בלבד. שוק המזון כיום מחולק: יש רשת זולה בירקות, אחרת משתלמת בבשרים, והשלישית מציעה יין במחירים סבירים. קנייה מפוצלת לפי מבצעים – תחסוך מאות שקלים. כדאי לעקוב אחרי פרסומים, לבדוק באפליקציות השוואת מחירים, ולהשוות לפני שעגלת הקניות מתמלאת ללא בקרה.

מתכון להצלחה: תפריט מסודר ורשימת קניות ממוקדת

חג הפסח דורש ניקוי יסודי – אבל לא רק בארונות. גם בהרגלי הקנייה. התחושה שאין בבית מוצרים כשרים לפסח גורמת לעיתים להשתוללות בקניות. הפתרון: תפריט מתוכנן מראש לליל הסדר, רשימה מסודרת של מצרכים, ובדיקה מוקדמת מה כבר קיים בבית. כל קנייה ללא רשימה – מסתיימת בחריגה מהתקציב, לא פעם בעשרות אחוזים.

המסובין משתתפים – גם בהכנות

אם אתם מארחים – זה לא אומר שאתם לבד. אורחים מביאים איתם שמחה, אבל גם סלטים, קינוחים, יין או שתייה קלה. עם ארבע כוסות יין לסועד – מדובר באחד הפריטים המבוקשים על שולחן הסדר. חלוקת אחריות בין המסובים תורמת גם לאווירה, גם לאיכות – ובעיקר להקלה על בעל הבית.

מנות פשוטות, חגיגיות – וטעימות

במקום להישאב אחר מנות שף יוקרתיות – אפשר לבחור בחומרי גלם זמינים: תפוחי אדמה, גזר, סלק, כרוב – כולם יכולים להפוך למנות מרשימות. תפוחי אדמה מעוכים בעשבי תיבול, סלט כרוב בלימון, או סלק מתובל בשום ושמן זית – הם רק דוגמאות למנות שמכבדות את השולחן, מבלי לרוקן את הארנק.

שולחן צנוע – אך מלא בטעם

העיניים לא פעם גדולות מהבטן – וגם מהתקציב. אין הכרח להגיש חמש מנות ראשונות, שלוש עיקריות ושורת תוספות. מנה ראשית אחת, שתי תוספות וסלטים – יוצרים שולחן שופע מספיק. חכמת הפשטות – זו מילת המפתח.

מה שנשאר – הופך למנה הבאה

לא כל מה שנותר – חייב להיזרק. עוף אפשר לפרק לפשטידה, ירקות קלויים נכנסים למוקפץ, ומצות אפשר להפוך לשכבות בלאזניה פסחית. תכנון גם ל"יום שאחרי" חוסך כסף – ומכבד את האוכל ואת עבודת ההכנה.

חג של משמעות, לא של ראווה

פסח איננו תחרות קולינרית – אלא הזדמנות להתכנסות, לזיכרון ולמסורת. לא על גובה הקינוחים יישקל הסדר, אלא על הקשר המשפחתי, ההקראה המשותפת והאווירה. עם קצת מחשבה, גמישות ופרגון – אפשר לערוך סדר מפואר בלב ובכוונה, גם בלי לקרוס כלכלית.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב