רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

דאגה בוושינגטון: סין מגבירה מאמצים לגיוס יוצאי ממשל אמריקני
צילום: Liri Agami/Flash90

חדשות בעולם

דאגה בוושינגטון: סין מגבירה מאמצים לגיוס יוצאי ממשל אמריקני

המרכז למודיעין נגדי בארה"ב מזהיר: בייג’ינג מנצלת את משבר הפיטורים ההמוניים כדי לגייס עובדי ממשל לשעבר לריגול. גם משרד האוצר האמריקני חווה מתקפת סייבר מסוכנת – וסין מתנערת

תומר כהן
הוספת תגובה
דאגה בוושינגטון: סין מגבירה מאמצים לגיוס יוצאי ממשל אמריקני
צילום: Liri Agami/Flash90
אא

בשעות האחרונות מתחדדות האזהרות מעבר לים, לאחר שהתברר כי בייג’ינג מנצלת את הרוח הגבית שנוצרה בעקבות גל הפיטורים בחברות אמריקניות גדולות – ובראשן זו של היזם אילון מאסק – בניסיון לגייס לשורותיה סוכנים בעלי רקע ממשלתי רגיש.

לפי התרעות שפורסמו על ידי המרכז האמריקני לביטחון ומודיעין נגדי, שירותי הביון של סין פועלים בשיטות מתוחכמות וערמומיות כדי לשים ידם על מידע פנימי מתוך מנגנוני הממשל של ארצות הברית. ברקע הדברים – קיצוצים נרחבים שביצעו לאחרונה גורמים במשק האמריקני, אשר הותירו עובדים רבים, חלקם בכירים ובעלי סיווג ביטחוני, ללא תעסוקה.

על פי ההודעה הרשמית שיצאה מבכירי המודיעין האמריקני, המגויסים הפוטנציאליים מקבלים פניות באמצעות פלטפורמות מקצועיות או רשתות חברתיות, כאשר מי שמאחוריהן הם גופים שמתחזים לחברות ייעוץ, מכוני מחקר או ציידי כישרונות. חלק מהנפגעים – כך מסתמן – היו עובדים במוסדות כמו מחלקת המדינה, משרד האוצר, ואף סוכנויות מודיעין עצמן.

במזרח, הגיבו לדיווחים בסגנון המוכר: דובר משרד החוץ של סין טען כי אין לו כל ידיעה על הנושא, ואף האשים את ארצות הברית בהתנהלות חסרת אחריות ובריגול הדדי. "מי שצועק הכי חזק, לעיתים מסתיר את מעשיו שלו", רמז הדובר לין ג'יאן במסיבת עיתונאים בבייג’ינג.

בחודשים האחרונים, נרשמו מספר אירועים חריגים המעידים על פעילות מוגברת מצד הסינים בזירה האמריקנית. ביניהם – חדירה מאורגנת למערכות המחשב של משרד האוצר האמריקני, שהובילה לדליפת מסמכים רגישים. גם פרשת בלון הריגול, שחצה את שמי אמריקה ויורט לבסוף על ידי חיל האוויר, טרם נשכחה.

מלחמת הצללים בין שתי המעצמות אינה פוסקת, ונדמה כי היא הולכת ותופסת ממד חדש. רק הלילה, הודיעה וושינגטון על החרפה משמעותית במדיניות המכסים: על כל מוצר סיני שיגיע לנמלי ארה"ב – יוטל כעת מס של עד 104%. מדובר במהלך כלכלי שנועד, בין היתר, לצמצם את ההשפעה הסינית על הכלכלה המקומית ולחסום אפיקי חדירה אפשריים למידע רגיש.

המערכה הזו, שמזכירה לעיתים את ימי המלחמה הקרה, היא גם תמרור אזהרה עבורנו כציבור: בעולם שבו גבולות אינם עוד גדרות פיזיות, אלא שדות קוד, נתונים וקשרים ברשת – נדרשת ערנות לאומית ואישית. האויב אינו נושא חרב או רובה, אלא שורות קוד, התחזות ומילים חלקלקות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
סיןארה"ב
שידור חי
עכשיו בשידור: ומתוק האור עם הרב שלמה לוינשטיין
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב